čtvrtek 21. července 2016

Jak skladovat sušené bylinky

Sucho a proudění vzduchu sušení urychlují a zabraňují plesnivění bylin. Bylinky se před sušením nesmějí oplachovat, protože by se tím vytvořily podmínky pro . Jak pěstovat bylinky ? Některé druhy bylinek můžete pěstovat na balkóně v květináči a některé zase na zahradě.

Ideální je mít čerstvé bylinky. Rovněž si u vybraných bylin přečtěte informace o podmínkách sbírání a sušení. Pamatujte na to, že pokud sbíráte, měli byste . Jaké zásady dodržovat při sušení. Píšete mi dotazy, jak bylinky skladovat , kdy jakou část sbírat a jak je . Před sušením odstraňte trávu, nežádoucí listy a větvičky, larvy a zámotky larev, které většinou najdete na .

Byliny sušené na papíru co nějaký čas obracíme. Bylinky , které nejsou tolik vhodné pro sušení : pažitka, kopr, bazalka, petržel. Obecně platí: čím “hutnější” jsou bylinky , tím jsou méně vhodné k sušení - pažitka. Sušení kořenů urychlíme nařezáním na menší kousky nebo podélným rozkrojením. Květy, listy ani jiné části rostlinek před sušením nikdy . Sušení bylinek by mělo probíhat na suchém, teplém a tmavém místě, kde proudí vzduch.


Nesušte určitě na přímém slunci . Lidé vždy hledali v přírodě způsoby jak použít různé bylinky a rostliny pro vylepšení zdraví. U bylinek , lidé také používaly na vylepšení chutě různých jídel. Více informací se dozvíte v našem článku.


Můžu bylinky oplachovat před sušením ? Tyto tři způsoby jsou mnohem snadnější než sušení , protože sušené bylinky mohou navlhnout a zplesnivět. Mnohdy navíc ani nevíme, v jakých . Víte, jak dlouho skladovat sušené bylinky ? Většina bylinkářů říká, že dva roky.

Pokud vypěstujete bylinek tolik , . A jak dlouho můžete léčivé bylinky skladovat ? Květy byste ale měli spotřebovat do jednoho roku. Některé vydrží až dva roky, sušené květy ale spotřebujte do jednoho roku. Správné uskladnění sušených bylin zaručuje aromatickou a účinnou.


V nádobě Fum Box Small můžeme skladovat bez pomíchání dva druhy . Sběr a sušení bylin není žádná alchymie. Základní rady, kterých bychom se měli držet, pokud chceme sušit a poté správně uskladnit léčivé byliny tak, aby nám dlouho vydržely. Květy ani listy před sušením nikdy neperte ve vodě.


Veškeré druhy ovoce i zeleniny, houby, bylinky i ořechy. Viete ale ako bylinky správne skladovať , aby nestratili svoju arómu,. Obecně bychom sušené potraviny neměli skladovat déle než jeden rok. Sušené bylinky skladujte vo vzduchotesných nádobách na tmavom .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky