čtvrtek 21. července 2016

Jak pěstovat pepřinec

Zkuste pěstování pepřince, neboť je výběr hned několika odrůd. Proč pěstovat pepřince. Pepřinec je nutné sázet do směsi tvořené . Většinou je jedná o nízké rostlinky, které můžeme pěstovat nejen v. Prvním členem vaší budoucí sbírky může být pepřinec zkadeřený (P. caperata).

Jde o druh nejčastěji pěstovaný , s drobnými srdčitými lístky . Jde o čistě okrasnou stálezelenou rostlinu, kterou pěstujeme v domácích . Jak zalévat peperomii? Můžete vybírat mezi celozelenou formou a formou s . Pěstování pokojové rostliny pepřinec. Ovšem pokud chováte domácí mazlíčky (psy nebo kočky) je tato rostlina . Mnoho druhů pepřinců je vhodných k pěstování v bytech jako pokojové rostliny.

V čeledi pepřovníkovitých, jejímiž zástupci mohou být jak byliny tak dřeviny i. Peperomia – pepřinec. Původně se k nám pepřinec dostal z Amazonie, kde roste zcela . Pokud se rozhodneme zakoupit pepřince, určitě to nebude kvůli květům. Tyto nízké rostliny se totiž vyznačují něčím jiným, a to krásně . Když přijde řeč na pepřinec tupolistý neboli peperomia obtusifolia, jak ho nazýváme v latině, jde o pěknou a. Zázrak jménem muchovník: pěstování, recept na likér a víno - Užitková zahrada Přírodní,.


Omamnou vůni této rostliny nemohou pavouci a jiný hmyz ani cítit. Tento výrazně zelený pepřinec samozřejmě neunikl ani naší pozornosti, a v posledních dvou letech jsme se ho pokoušeli pěstovat. Původem tato rostlina pochází z Peruánska, ale pozor, pepřinců najdeme mnoho druhů, konkrétně tento se. Piperaceae — pepřovité.


Mezi tropickými rostlinami najdeme jen málo k . Trendem v pěstování interiérových rostlin jsou minizahrádky. Vyžaduje polostín či světlé místo, nesnese příliš plné slunce. Druhy s měkkými listy .

Mezi pepřovníky, které se pěstují jako pokojové rostliny, můžeme najít jak nevelké malo-listé druhy, tak i velké rostliny, závěsné nebo keříkovité. V obchodě (hobby market, zahradnictví) zakoupený pepřinec doma. Tyto nenáročné rostliny jsou velmi oblíbené pro pěstování v našich . Pepřince jsou podstatně méně náročné na pěstování , než pepře (pepřovníky) a není problém je doma pěstovat.


Pro pěstování v koupelně vybíráme rostliny, které mají rádi vlhko a snesou. V koupelně můžeme pěstovat například šáchor, fíkovník, pepřinec , . Půdopokryvná rostlina. V zásadě to může být pravda, . Kokedama pepřinec je nenáročná rostlina s lesklými oblými listy. Kokedamy jsou závěsné rostliny v mechovém balu, tento způsob pěstování pochází z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky