pátek 22. července 2016

Jak správně postavit topeniště k v udírně

Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. Podívejte se na podrobný návo jak postavit domácí udírnu. Jak postavit udírnu svépomocí – domací udírna.


Na straně topeniště to už bylo cca 20cm. Tím jsme docílili mírného sklonu kouřovodu. Za mě by ještě trochu péče sneslo. O vzhledu ohniště rozhodujete zcela vy, ze zkušeností se doporučuje vystavět jej ze šamotových cihel, . Tradice udíren vlastně začala od ohniště. Jednoduše jsme přišli na to, že maso je mnohem chutnější, pokud jej nepřipravujeme přímo na ohni, . Návod jak postavit udírnu.


Z čeho udírnu postavit - zděná udírna , dřevěná udírna , udírna ze ztraceného bednění. Stavba udírny - topeniště. Tou první je správná surovina, tou druhou je správné dřevo na uzení a tou. Topeniště doporučujeme vyzdít, stejně jako základ celé udírny.


Použity by měly být jenom takové cihly, které dokážou odolat silnějšímu žáru. Ale fantazii se meze nekladou a můžete postavit i obezděnou udírnu ve středomořském stylu, inspirovanou tradiční venkovní pecí. Ohniště musí být vybudováno v . Důležité je správně odhadnout své schopnosti, aby se pak udírna nesesypala jako.


Dřevěná udírna a jak jí postavit. Prostor ohniště postavte z kvalitních cihel, zevnitř ho vyzděte . O tom se dozvíte to nejpodstatnější na následujících řádcích. Udíren existuje celá řada typů. Zlaté české ručičky totiž dokážou postavit prakticky cokoliv, takže se dnes podíváme na stručný návo jak si svépomocí zařídit, aby se taková . Daleko zásadnější rozhodnutí je, kde postavit ohniště.


Samotné krby postavíte i na ploše m². Krb s udírnou bude zabírat větší plochu. Stavím krb a chci dát rouru od topeniště do udírny.


Dva dny před akcí po nás chtěl postavit udírnu. V den akce jsme viděli topeniště (díru) v zemi pouze přikryté plechem a udírnu nahoře. Domácí uzené z vlastní udírny opravdu nemůže nic nahradit!


Kam ji chcete postavit , případně kolik místa na ni máte? Na topeniště udírny pro náročné stačí čtvercová plocha třicet na třicet centimetrů, navazovat. V ideálním případě by mělo být topeniště postaveno z šamotových cihel, které jsou odolné proti vysokým teplotám. Postavte si udírnu a všechno bude jinak.


Udírnu postavíme nejlépe na hraně nějaké terénní vlny, abychom se dostali s. Pokud budete topeniště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky