čtvrtek 21. července 2016

Jezírko ve svahu

This is what my parents did with their back garden. What do you guys think? GAG has the best funny pics, gifs, videos, . Zabudovat do svahu velké jezírko není snadné, větší šanci na úspěch budete mít s menší vodní plochou. Svah je ideálním prostředím pro potůčky .

Dobry den chystam se postavit jezirko v mirne svazitem terenu a priblizne od pulky budu muset udelat nasep az do30cm nad stavajicim . Jak se dřív dělala jezírka bez folie? Třípodlažní dům zapustili do svahu a obklopili zahradou s. Bez vody ani ránu, dopřáli si tedy potok i jezírko. Než jsem jezírko udělal, tak jsem se taky inspiroval.


Teď se můžete třeba inspirovat i vy. Kaskáda jezírek je na první pohled téměř neviditelná.

Foto: Archiv čtenáře. Nejspodnější jezírko je největší a je nejblíže potoku, k němuž se celý . Koupací jezírko ve svahu. Jezírko v podhůří Beskyd s koupací částí navazující na dřevěné molo. Pohyb vody zajišťuje stálý přítok přírodního pramene z hor.


Proč zakládat na zahradě jezírko ? Vodu uchováme v kádích a. Pokud se bude vyskytovat ve svahu , delší hranu volíme podél vrstevnice. Stavba zahradního jezírka vyžaduje, aby sklony svahů mezi zónami byly mírné. Pokud chceme nebo nás prostor donutí k svislým pravým úhlům, je dobré, když . Toto jezírko ve svahu má . Písčité dno nebude spolehlivě držet tvar, i na mírném svahu bude mít. Jestliže je jezírko umístěno nad svahem , vhodným řešením tak může být uložení . Navíc je lze použít i pro výstavbu jezírka ve svahu.


Při práci je nutná přesnost.

Obvykle jsou hotová jezírka z polyethylenu, větší jsou z pryskyřic . Za jezírkem na rovině pak může být třeba svah či skalka. Co se týká stínu, je dobré jezírko přistínit, ale úplně do stínu prostě nepatří. Ideální terén pro jezírko rozhodně nebude v příkrém svahu nebo pod vzrostlými stromy, ať už jehličnatými nebo . Po čase rostliny zakoření a tím svah zpevní, rozrostou se a vznikne tak minimální prostor pro plevely.


Terasovité členění svahu zídkami. Jezírko ve svahu kopali majitelé ručně, kameny usazoval jeřáb zaparkovaný na pozemku souseda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky