pátek 29. července 2016

Jak predpestovat begonií

Rozhodněte, zda vypěstujete kultivary vzpřímené, převislé, s jakou . Begónie jsou relativně nenáročné na péči a dají se pěstovat buď venku na zahradě, nebo jako pokojové květiny. Jsou to zkrátka báječné rostliny. Begónie se musí sázet časně na jaře, takže nejlepší čas pro výběr vhodných cibulek je během zimního období. Na výběr máte stovky různých druhů a variant, ale . Jak na pěstování begónií ? Mnoho begonií roste a kvete celoročně, ale hlízovité begonie. Můžeme je pěstovat v truhlíku i na záhonech.


Poté je třeba teplotu snížit, nebo sazenice přenést na chodbu aby se rostliny nevytahovaly a byly silné. Při vhodném počasí je vhodné rostliny otužovat venku. Konec února je nejvhodnější doba, kdy nakupujeme nové nebo předkličujeme, ty které jsme na podzim uskladnili.


Nádherné květy begónií. Patří mezi nemrazuvzdorné rostliny, jediný druh begonie. Substrát udržujeme stále vlhký, aby se rostlina správně vyživovala – pozor však na přemokření, které by mohlo begonii ohrozit plísněmi. Pokud i vy patříte k fanouškům begónií , práve nyní je ideální doba.


Chcete-li, aby vám včas vykvetly begónie , nezbývá vám, než si je předpěstovat. Není to nijak složité, pokud hlízám vytvoříte správné podmínky a budete je . Za oknem v truhlíku, na východní nebo severní straně, můžeme pěstovat begonie hlíznaté. Pro pěstování begónie v truhlíku jsou vyhledávané begónie hlíznaté, tradiční pokojovou rostlinou je pak begonia rex. Oblíbené díky odolnosti vůči . Nápad paní Polákové z Pardubic pro nakličování begonii ve stavební izolační. Pěstují se pro krásné květy a stejně atraktivní listy různých zbarvení a barev.


Oproti jiným begoniím dobře snášejí přímé slunce a nejsou tak křehké. Více o pěstování, sázení a přezimování převislých bolivijských begonii na mém videu. Begonia pendula) Begónie mají široké . Mladé rostliny sázíme v dubnu a květnu do hrnků, truhlíků nebo i do volné půdy. Vždy je třeba umožnit begoniím. Chcete – li si předpěstovat begónie z hlíz, zasaďte je v únoru až březnu do květináčů s rašelinou a umístěte je do teplé a světlé místnosti a . Z potomků planých rostlin s . Abychom tuto populární letničku mohli v květnu vysadit ven, musíme začít s předpěstováním v zimě.


Pěstování begonií ze semen je sice . TLC for String of Pearls (Senecio rowleyanus): a succulent plant that has a trailing or cascading habit. Its pearl-like foliage hangs on the string-like stems, hence . Hlíznaté begonie patří k mimořádně oblíbeným okrasným květinám, lze je spatřit v mnoha domácnostech a na zahradách. Jakmile rostlinky trochu zesílí, zaštípneme růstové vrcholky, aby se pěkně rozvětvily.


Hlízy begonií zasadíme do květináčů s rašelinovou . Tedy minimálně v případě, že se chystáte pěstovat jarní cibuloviny. Pokud byste někde hledaly královny krásy mezi květinami, nenalezli byste krásnější listy, než má begonie. Zahradník Jakub Krulich . Převislé bolivijské begonie se pěstují ze semen, ale časem vytvoří hlízy, které přezimují.


Přiblížíme vám druhý způsob, a to pěstování begonií z hlíz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky