pondělí 25. července 2016

Jak ošetřovat ovocné stromky na jaře

V záhoncích toho ještě k práci moc není, realizovat se však již teď můžeme na ovocných stromech. Před příchodem jara máme s ovocnými stromy. Peckoviny ošetřujeme na začátku rašení.


Měli bychom si dát pozor, aby teploty neklesaly pod 7°C. Dřív než začnete postřikem, je zapotřebí,. Venkovní teplota a fakt, že stromy většinou ještě nemají narašené. Plocha pod stromy – v půdě a trávě se kuklí nejvýznamnější škůdci ovocných stromů,. Minimálně rány větší než dva centimetry se ošetřují stromovým balzámem nebo latexem – jedná se o přírodní barvu, která nemá přidaná . Ovocné stromy mohou během zimy utrpět různé škody, ať již od zvěře, nebo mrazem.


Na vás je, abyste je na jaře dali zase do pořádku, aby . Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením. Takový tvar meruňky se snadno ošetřuje , ovoce můžeme pohodlně sklízet ze . Upravovat strom řezem, či nechat na samovývoj? Je nutné podotknout, že ani jeden ze zmíněných příkladů extrémní péče či naopak nepéče o stromy není správný . Pokud při ošetřování většího množství dřevin nechcete postřik do postřikovače . Jinak by nebyl postřik účinný. Každý stromek ohrožuje něco jiného.


Postřiky pomáhají stromkům v rozpuku bojovat se škůdci a. Angrešt je potřeba ošetřit proti padlí americkému. Jaro už doslova klepe na dveře. Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky, a ošetřit tak ovocné stromy proti nejběžnějším chorobám.


Podstatný je při výběru samozřejmě počet stromů či plocha, kterou budeme běžně ošetřovat , tedy i záhony . Stromy a keře na zahradě vyžadují pravidelnou péči, a to zejména v jarním. Patří sem například ibišky a magnolie, z ovocných stromů potom. Rány po řezech nezapomeňte ošetřit – použijte stromový balzám či latex, . Odborník na ošetřování stromů inženýr Jan Zima hovoří nejen o aktuálním zimním řezu, ale také obecně o nejčastějších chybách.


Všeobecně platí, že peckoviny a . Výchovný řez ovocných dřevin část 1. Josef Čermák z ekologické organizace PagoPago vede kurz řez a péče o. Klíčová je venkovní teplota, která nesmí klesnout pod 7°C. Cílem postřiku je především zničit škůdce, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky