úterý 5. července 2016

Jak se pestuje yucca

Juku obrovskou ( Yucca elephantipes syn. Yucca guattemalensis) seženete v téměř každém květinářství. Jedná se o menší stromek, z jehož . U starších rostlin se mohou objevovat květy, ale v pokojových podmínkách je to spíše vzácností. Charakteristika rostliny. Původ: Střední a Jižní Amerika.


Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Barva listu ‎: ‎zelené Substrát ‎: ‎rašelina Typ listu ‎: ‎řemenité Mrazuvzdorná juka vláknitá zdobí zahradu po celý rok.

Kromě juk se zelenými listy si můžeme do zahrady vysadit i kultivary s. Yucca filamentosa), která se v našich zahradách pěstuje již . Juka je nenáročná teplomilná rostlina z čeledi agávovitých, která se hodí jak do bytu, na balkón,. Juka obrovská neboli Yucca elephantipes. Juka ( Yucca ) - Myslím, že problémem Vaší juky bylo jak přesazení před. V domácnostech se nejčastěji pěstuje Yucca elephantipes. Svou juku můžete seříznout.


Bez obtíží se pěstuje v květináčích, kde vypadá velmi působivě.

Jak je popsáno výše, místnost yucca může být transplantována kdykoliv během roku. Aloellite yucca se také pěstuje doma, její listy jsou kožovité a tvrdé. Je obtížnější se o to starat, jak roste, tato yucca roste do sférického keře. U nás se jako pokojovka pěstuje Yucca obrovská. Poznámky: Příliš velké rostliny je možné rozřezat na části a zakořenit i listové vrcholy s kusem kmínku dlohým . Jak se pěstuje pokojová Juka.


Juka se pěstuje jako pokojová či přenosná rostlina, takže její semena lze vysévat celoročně. Před výsevem je vhodné semena máčet – dny v teplé vodě. V přírodě většinou dávají přednost spíše vlhčím místům, se štěrkovitou až.


Mnohé jsou ozdobné jak květy, tak i zajímavým olistěním. Sempervivum cilliosum Sempervivum detail květu Sempervivum arachnoideum Opuntia basilaris Yucca. V zámeckých parcích a zahradách panských domů se tropická juka pěstuje už víc než sto let. Janek Ledecký (57) popsal, jak tráví čas v povinné karanténě. Juka vláknitá patří za více než sto let, kdy se u nás pěstuje , mezi stálice.


Tam se též intenzivně pěstuje jako technická vlákninová plodina. Určitě znáte juky jak hezké a nenáročné pokojové rostliny. Rod Yucca (juka) patří do čeledi Agavaceae (agávovité), kam patří. Celková délka příjmu závisí na tom, jakého jsou typu a jak dlouho .

Jako pokojové rostliny se nejčastěji pěstují Yucca elephantipes a Yucca aloifolia. Yucca gloriola se lépe pěstuje jako kbelíková rostlina. How to grow Yucca plants from cuttings - Duration.


Toto je nejlepších druhů pro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky