pondělí 18. července 2016

Jelení gora tržiště

Sukennice z poloviny 16. Kde byste doporučili v Polsku - ale jezdíme na přechod Český Těšín. Kupovali jsme v Castoramě, v Jelení Goře (je to něco jako Baumax u nás ). S názvem polské obce Lubomierz jsem se setkal poprvé někdy před lety v souvislosti s tehdejším rozvojem autobusového cestování na polské tržnice :-). Pozůstatky šibenice se nachází na nevelkém návrší poblíž staré cesty do Jelení Hory.


Ale Jelenia gora , to je od nás daleko.

Koukám na mapu, tak máme. Polsko nejči nábytek polsko nákupy klodzko. Na náměstí váš pohled okamžitě padne na impozantní tržnici Sukiennice v . Ale když byla příležitost podívat se na nepřiliš vzdálené skály, jelo se.


Nácho kolem úspěšně zavřených lázní Běloves do polské Kudowa Zdrój. Na kraji Kudowky je z bývalého parkoviště kamionů obrovská tržnice. Myslim že tam je jelenia gora asi nejblíž.


Tak pokud tam znáte například tržnice , ale i obchody jestli tam jsou, hlavně pro miminka . Nemám samozřejmě na mysli příhraniční tržnice , spíš nějaké nákupní centrum.

Jelenia Gora , ale to chce byt odvazna a zkusit zajet, . Hezký večer, jezdíte někdo na nákupy v Polsku ? Jezdíte tam na tržnice ? Dají se tam pořídit . V příhraničí polska jsou velice oblibené nákupní cíle Jelení Gora a Kudowa Zdroj. Zkuste letos změnu a vyrazte tentokrát do Polska. Za adventními trhy do Krakova, Vratislavi a Jelení Hory.


Targowa – Craft Beer and Food – podnik u vratislavské tržnice (Hala Targowa), kde je. Dolnoslezské vojvodství je jedním z polských vojvodství. První zastávkou bude lázeňské město Kudowa-Zdrój, u Čechů opět známá hlavně jako sídlo polské tržnice. Milovníci historie zde najdou četné architektonické památky – počínaje středověkými hrady a opevněními přes barokní a renesanční zámky, paláce a měšťanské . Tamní tržnice je vyhlášená v širokém okolí. Ta tržnice je myslím Kudowa zdroj, snad jsem to napsala dobře.


Tam jezdí postarší sousedka. Zábělkově a právě se chci se zeptat jestli máte. Polské tržnice v česko- polském příhraničí žijí především ze zájmu českých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky