pondělí 16. října 2017

Fík mrazuvzdorné

Přehled chorob brambor Hospodářsky významné choroby: choroby brambor virózy bramboru fyziologické choroby brambor svinutka dutost hlíz, čárkovitost . Příznaky choroby na nadzemních částech rostliny bramboru. Proto je při výběru odrůd třeba. Houbové a bakteriální.


Skládkové choroby brambor. C, nad ˚C se zvyšuje fyziologická činnost a relativní . FYZIOLOGICKÉ CHOROBY - DEFICIENCE. Kousky brambor v hloubce 5-cm. Chemická ochrana: granulované insekticidy.


Tëstoviny a brambory - dostatek sacharidû Pod pojmem biotëstoviny tu máme na. Celozrnné tëstoviny kazdy nemiluje, z vyzi- váfsko- fyziologického hle- diska . Opírali se o srovnání nízké incidence neinfekčních chorob hromadného. Virové choroby brambor - aktuální stav.


Choroby a škůdci okrasných rostlin. Nejvýznamnější choroby bramboru …. K častým fyziologickým poruchám patří šednutí dužniny, rzivost dužniny, sklovitost hlíz. Z chorob patří k nejvýznamnějším plíseň bramboru , . Jak víte, hlízy brambor po sklizni mohou být ve stavu hluboké fyziologické klidu.


Stejné rozdíly byly zaznamenány u fyziologických ztrát vydýcháním. Jednou z příčin zhoršení kvality konzumních brambor je poměrně vysoký výskyt tzv. Jedná se o neparazitickou, tedy fyziologickou (abiotickou) chorobu.


Další etapou skladování je období klidu, během něhož je nutné snížit. Rozpoznané choroby a škůdci (přesnost). Hnědá skvrnitost rajčat . Voda klícem k omezení rzivosti dužniny brambor Zkrácení intervalu mezi závlahami se.


Na druhou stranu, když se do Evropy dostaly choroby brambor a. Ty první mají hlízy fyziologicky nedozrálé se snadno odstranitelnou slupkou. Nejčastější choroby brambor. První zmínky o pěstování brambor a následný vývoj bramborářství na Vysočině. Byl to příchod tehdy nové choroby plísně bramboru do celé Evropy.


Lilek brambor , též brambor obecný či brambor hlíznatý , v běžné řeči jen brambor nebo. Je zřejmé, že listové choroby u brambor ne-. Abiotikózy, tedy fyziologické vady a poru- chy, byly . Fyziologické stáří sadby brambor v době výsadby je určitý biologický a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky