úterý 24. října 2017

Jak odstranit rez z hrusni

Rez hrušňová představuje pro pěstitele oblíbeného ovoce stále větší nebezpečí. V dubnu až květnu vyrůstají na kůře jalovců z telií rosolovité oranžovožluté útvary. První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v. Při extrémním rozšíření nekompromisně odstranit celé keře. Ještě před několika lety byla rez hrušňová považována za.


U hrušní (Pyrus communis) se příznaky projevují od června, a to nejprve v podobě. V případě extrémního napadení odstranit celé keře. Poradíme jak se jich zbavit. Bohužel mám také rez na hrušni i na jalovci chvojce (klášterní). Jak se projevuje, co je její příčinou a jak s ní bojovat?


Z hrušní rané odrůdy, z jalovců jalovec obecný, šupinatý a poléhavý. Na jaře je třeba sledovat výskyt rzi na jalovcích a odstranit postižené větve, které samozřejmě spálíme! Pokud je to jen nutné vystřihnout několik zkřížených letorostů nebo odstranit několik . Rez totiž strom vyčerpává – odsává mu z listů živiny, které si ze slunce, vody a vzduchu pracně vyrobil a. Nejjednodušším řešením je odstranit zkázonosné jalovce v okruhu alespoň 1m kolem hrušní. Na skrvny od rzi zabírá citronová šťáva a sůl. Na starší skvrny na barevném oblečení vyzkoušejte kuchyňský čistič proti rzi, na bílé prádlo odbarvovač.


Lze také odstranit nadbytečné letorosty, nicméně tento řez se provádí. Jak jsme již psali, hrušně pěstujeme v pyramidálním tvaru stromu, nicméně u . K infekci hrušní dochází především v době kvetení a krátce po odkvětu. Z ochranných preventivních opatření je nutné odstranit chvojku klášterskou v blízkosti výsadeb hrušní. Především na listech hrušní se počátkem léta vytvářejí výrazné skvrny, které jsou z vrchní strany oranžové a později červeně lemované s . Podívejte se, co se nám podařilo s přípravkem Rust Ex.


Teprve teď bylo vidět, jak moc mu žena scházela. Nejvíc ze všeho potřebovaly omlazovací řez , ale na takové ošetření bylo pozdě. Muselo se počkat na vhodnou roční dobu. Rozhodl se tedy aspoň odstranit suché větve a na volná místa v zahradě . Vyvazování k opoře odpadá, pokud se provede řez „na čípek“.


Pupeny na čípku je nezbytné odstranit. V obou případech je nezbytné během vegetace odstraňovat podrůstající obrost z podnože. Pěstování hrušní a kdouloní. Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez.


K tomu, abychom sklízeli pouze zdravé ovoce a těšili se z krásy stromů, je třeba. Nejčastější chyby: jak jim předcházet a jak je napravit.

Jak odstranit rez z hrusni

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky