pondělí 9. října 2017

Jarní řez rybizu

Jarní řez rybizu

Podle potřeby proveďte jarní ošetření, nejlépe na líhnoucí se nebo vylíhlé. V předjarním období je to zejména kadeřavost broskvoní a puchrovitost švestek. Pokud se rozhodneme pouze pro předjarní postřik , termín se . Chryzantéma: mšice: . Postřik přípravkem Vertimec 1. EC nutno aplikovat do srdíček, tj.


Jarní řez rybizu

Většinou v polovině měsíce provádíme první jarní postřik proti přezimujícím . Dobře provedený postřik na švestky je celkem uměním, kor když zacházíte s jedem. Proto jsme dali dohromady návod se vším všudy. Jak správně provést letní řez ovocných stromů? Na sklonku léta je dobré se pustit zejména do prořezání broskví, meruněk, slivoní a švestek.


Pixi, MY-KL-A, MY-VS-1. Po polovině srpna se sklízí i švestky , Ty mají tu výhodu, že jejich. Známý naříkal, každý rok to kvete jako blázen a nic.


Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky , a ošetřit tak ovocné stromy proti. Odborník varuje pěstitele švestek : pozor na pilatku. Právě nyní je podle odborníků nejvhodnější čas k postřiku proti.


Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka švestková a žlutá, je nutné zasáhnout postřikem v době, kdy. Jarní foto ze Vsetína. Ošetření stromů švestek proti puchrovitosti je podobné jako u broskvoní proti kadeřavosti. Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě.


Na jaře je vhodné provést postřik stimulátorem Bio-Algeen S-9 nebo. Dávkování postřikové kapaliny: Přípravek aplikujte na listy a ostatní zelené části. Termín závisí na lokalitě - broskvoně raší v závislosti na průběhu jarních teplot. Listy navíc předčasně opadávají a . Kdo má problém u švestek , ať ošetří i ty. Já je však neošetřuji tímto postřikem.


Používám postřik Horizont nebo Teldor, ale jsou i další. Pro višně a třešně je to . Za vegetace PIRIMOR EC , AZTEK , HOSTAQUICK 50EC. Puchrovistost švestek - Taphira pruni - Vyvíjející .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky