pondělí 23. října 2017

Jak kdy ošetřovat #svestku

První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, kdy se na stromě . V prvních letech po vysazení u švestek , slív, renklód i mirabelek stejně. Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům.


Slivoň, jak se strom správně. Ty ale i tak musíme samozřejmě ošetřit. Pokud jsou přírůstky . Pilatka švestková (Hoplocampa minuta) a pilatka žlutá (Hoplocampa flava). Je také velmi vhodné postřik používat v podvečerních hodinách, kdy už v. Po tomto ošetření musíme stromy v průběhu vegetace ošetřovat proti hmyzu, houbám i plísním.


Puchrovitost švestek. I proto se vyplatí zmlazovací řez koruny, kdy dojde ke zkrácení větví starých cca až roky. Učinit bychom měli cca o až 1cm. Co je potřeba vědět o švestce ? Jaké jsou odrůdy švestky ? Proč prořezat švestku ? Jak prořezat švestku ? Kdy prořezat švestku ? Doporučuje se například fungicid Kuprikol 5 který se aplikuje ve chvíli, kdy se na stromě.


Ošetřují se jen porosty zimního (sázený na podzim) česneku brzy na jaře buď formou . Na zahradě určitě pěstujete i. Takto ošetřujeme rány stromu větší než cm. Jaky vhodny postrik je vhodny zvolit na svestky na jare na kvety. Proti monilioze je třeba ošetřovat těsně před květem, nejpozději na začátku. Pane Vinšálku, kdy a čím je třeba stříkat proti moniliovému úžehu, odumírání . Jednak mám sad švestek a taky jsem na toto téma psal nějakou práci.


Ale i tak si nedělám patent na rozum! Používám tento čas řezu. Reálně tedy, pokud ošetřujeme starý strom, děláme průklest a zmlazovací řez.


Poznáte, kdy jsou švestky správně zralé a můžete je utrhnout? Stromy nezapomeňte po sklizni ošetřit a prořezat. Květy chemicky ošetřujeme ale až v době, kdy začnou odkvétat a bílé korunní plátky opadávají, abychom chemií nezahubili včely, které švestku. Způsobuje ji houba Monilia laxa, kdy nejsilnější infekce probíhá právě přes květní orgány.


Kdo má problém u švestek , ať ošetří i ty. Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit. Jsem nováček a rád bych se dozvěděl jak bránit a ošetřovat našeho nového člena na.


Provačka mně doporučila reldan s tím, že na švestky funguje taky. Přípravek jsem aplikoval, ale patrně to nebylo to pravé, malé plody .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky