pátek 27. října 2017

Jak vypada rostlina avokada

Pěstování avokáda z pecky je skvělá zábava. Krásná rostlina vám bude dělat radost a jednou možná sama vytvoří plod. V domácích podmínkách roste avokádo přibližně až do metrů. Pokud rostlina přerůstá, dá se snadno upravit . Jak ho vypěstovat z pecky?


Plod avokáda má hruškovitý tvar, je dlouhý cm a až cm široký, se zelenou, fialovou až načernalou barvou (podle druhu a odrůdy). Maminka vypadá jinak! Až bude mít rostlina až listy, můžete sázet. Nedávno jsme zveřejnili pár fotek naší rostliny avokáda , kterou máme pěstovanou v. Naše další zatím úspěšně pěstovaná rostlina byla ve vodní lázni taky s . Hruškovec přelahodný (Persea americana) je statný, stálezelený strom pěstovaný pro své plody avokáda.


Rod hruškovec je součásti čeledě vavřínovitých, . Začněte vyjmutím pecky z plodu avokáda – dejte si pozor při půlení. Krok – Zalévejte a sledujte, jak roste. Pokaždé, když vaše rostlina poroste o dalších centimetrů, vždy zastřihněte dvě nejnovější horní řady listů.


Jak vypada rostlina avokada

Z druhe strany mi vsak zadny stonek nevyrasil. Rostlina nyni vypada velmi nepekne. Poradite mi prosim jak dale zastrihnout, aby byla rostlinka .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky