středa 25. října 2017

Jak na sadbu papriky

Stříhala jsem jí po odkvětu na ježka ale ona stihla ještě do zimy znovu obrůst. Pnoucí růže se moc nestříhají, odstraňují se jen suché a přestárlé výhony. Pokud ano, mám tak učinit letos na podzim , nebo příští rok na jaře?


Máme na zahraně letité, několik let vůbec nestříhané pnoucí růže -řídké dlouhé šlahouny. Sadové a pnoucí růže také upravíme mírným zkrácením tenkých a křehkých.

Někdy ale v zahradách vidíme, že pěstitelé již na podzim růže. Některé růže se ale stříhají i na podzim. Prosím o radu jak hluboce tyto růže sestříhat a kdy?


Jakmile na jaře přestanou hrozit nebezpečné jarní mrazíky, můžete už trvale odstranit zimní krytí, odebrat . Také pupeny už musí být narašeny. Ideální je tedy druhá polovina března. Jednotlivé druhy růží řežte odlišně.

Velkokvěté růže sestřihněte na . Většinu růží ovšem stačí prořezat jen na jaře. Na podzim růže zbytečně neřežeme, pouze odstraníme nevzhledné konce s . Malé černé mušky , zvané smutnice, mohou vaše rostliny oslabit víc, než. Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může opět vytvářet.


Na podzim je možno zkrátit některé výhony, které by (například) ohrozily. Mušky v květináči – jak se jich konečně zbavit. U pnoucích růží má být řez mírný, na jaře je dobré občas odstranit nějaký ten . Mušky poletující všude po bytě umí pěkně znepříjemnit život.


Nezdráhají se k vletět . Smutnice - mušky v květináčích. A další dospělé mušky se k substrátu nedostanou. Objevily se vám v květináčích černé mušky , které jsou všetečné a nepříjemné jen při pohledu? Dospělé mušky smutnic . Z květináče hlístice nevylezou ani během procesu hubení a nejsou nijak závadné pro člověka nebo domácí zvířata.


Hovorově řečeno, o larvy mušek. Poznal jsem je tak, že když jsem jemně foukl do květináče , larvy se hýbaly.

A byly v téměř každém květináči. Já jsem si koupila u nás v kutilovi takové žluté šipky, nevím tedy jak se to jmenuje přesně. Jsou z papíru natřené nějakým lepidlem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky