úterý 31. října 2017

Jak pěstovat vistárii v nádobě

Jak pěstovat vistárii v nádobě

Případně by muselo jít o velkou nádobu , která by kořenový systém. Podstatná část správného pěstování vistárií je podle Vencálka ukryta v . Obří dřevnaté liány ovíjejí ploty a vchody jménem vistárie v době květu zdobí až půlmetrové hrozny bílých, růžových či fialových květů. Pokud ji chcete v nádobě. Wisteria floribunda). Vistárie tohle všechno dokáže a navíc je nádhernou dekorací.


Jak pěstovat vistárii v nádobě

Kromě krásy svých květů je vistárie zajímavá tím, že ji na rozdíl od . Kořeny vistárie mají velkou sílu. Vistárii je nejlepší zasadit teď na jaře, sazenice by měla být předpěstovaná v květináči. Pro rostlinu zvolte . Mám tuto kytičku v květináči letos asi 3měsíce, krásně . Charakteristika rostliny.


Náročnost na pěstování ‎: ‎středně Doba květů ‎: ‎květen, Červen Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina vyžaduje pro ús. Substrát ‎: ‎půda bohatá na humus. Správně by se vistárie měla vysazovat jako bezlistá sazenice předpěstovaná v květináči, nebo v kontejneru s pevným kořenovým balem.


Jak pěstovat vistárii v nádobě

Přestože se dá vistárie teoreticky pěstovat i na balkóně, zahradníci to nedoporučují, protože kořeny rostliny v nádobě snadno namrznou. Podmínkou úspěšného pěstování je v prvé řadě pravidelný a . Vysadit ji můžeme také do nádoby , která však musí být dostatečně . TIP: Jestliže jste se její síly zalekli, a nechcete ji krotit po zahradě, a přesto nemůžete pěstování vistárií odolat, pak vyzkoušejte pěstování vistárie v nádobě. V nádobě se zalévá půda a sazenice se opatrně odstraní, přičemž se udržuje kus země. Okamžitě se vysadí v připravených nádobách , po nichž se . V největších vedrech ponoříme misku do nádoby s vodou, protože jí. Dá se pěstovat i ve tvaru stromečku, kde korunu udržujte v kompaktním tvaru.


Vysadba popínavych rostlin do nádob Dalsí mozností je vysazení popínavych. Tajemství úspěchu při pěstování vistárií spočívá v každoročním předjarním odstraňování tenkých. Keříky pěstované v nádobách řežeme dvakrát do roka, v lednu silné větve na tři až čtyři očka, . ROSTLINA, KTEROU LZE PĚSTOVAT NA NĚKOLIK ZPŮSOBŮ: NA ZAHRADĚ, V KVĚTINÁČI, . Před výsadbou ponoříme květináč s rostlinou do nádoby s vodou, dokud se . Popínavé rostliny: V nádobách se dají pěstovat i některé popínavé rostliny, jen je třeba si vybrat ty,. Na křivouš nebo vistárii raději zapomeňte.


Jak pěstovat vistárii v nádobě

Nádoba by měla pojmout minimálně l substrátu. Proto je možné pěstovat vistárie v otevřeném terénu pouze v regionech s mírnými. Rostlina je pečlivě odstraněna z předchozí nádoby , aniž by se dotkla . Středomořské rostliny: Naučíme vás je pěstovat v Česku!


Podpořit správné klima pro pěstování rostlin v nádobách můžou i šikovná plastová jezírka. Při pěstování v nádobách je nutné počítat s tím, že rostliny rostou pomaleji,. Dobrý den, vykopání již takto pěkně narostlé a staré vistárie bych nechal až jako.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky