úterý 31. října 2017

Jak na vrtuli tresnovou

Přestože během více než stoleté histo- rie ochrany proti tomuto škůdci bylo vyzkoušeno téměř vše - od agrotechnických opatření, přes . Vrtule třešňová - AgroBio OPAVA agrobio. Co je třeba vědět o vrtuli třešňové. Tento příspěvek (zjistit adresu).


Kdy přesně stříkat proti vrtuli třešňové a jaká se dá očekávat účinnost. Popis: Způsobuje červivost plodů.

Plody v místě napadení . K počátku líhnutí dospělců dochází v květnu. Velký strom se špatně stříká. Samičky pohlavně dospívají za 8–dnů po vylíhnutí. Tady se něco již probíralo. U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové.


Pokud je však vzhledem k přemnožení vrtulí potřebná a třešně se . Přítomnost vrtulí poznáte nejlépe tak, že na strom zavěsíte žluté lepové . Je rozšířena po celé Evropě, zejména střední a jižní.

Rhagoletis cerasi (L.) Všeobecně známý původce červivosti třešní a višní. Ta klade vajíčka již pod . Moucha má žlutou hlavu s černým týlem, černou hruď se žlutým štítkem, černý zadeček a průhledná křídla se čtyřmi proužky. Jana Kopřivy, jak si na zahradě poradit s vrtulí třešňovou , škůdcem, který dokáže zlikvidovat většinu úrody třešní. Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan.


Bílé, beznohé larvy, před kuklením až mm dlouhé, způsobují červivost třešní. Dospělec je až mm . Insecta) řád: dvoukřídlí (Diptera)čeleď: vrtulovití (Tephritidae). V létě (stadium H–J): vrtule třešňová na 2–žlutých lapácích,. Plastový lapač k signálnímu chytání vrtule třešnové.


TŘEŠNĚ: Jak pěstovat a sklízet zdravé ovoce a upéct třešňovou. Náletům vrtule třešňové unikají rané odrůdy třešní, jako třeba Adélka, . Napadány bývají hlavně sladké a pozdní odrůdy. V neošetřovaných zahradách mohou být . ZEMBAG a vše na našem eshopu s slevou do 20. A ještě k tomu ranou, abychom se minuli s vrtulí třešňovou. Vrtuli třešňové (červivosti) jsou srdcovky.


Biocont žluté desky proti vrtuli na Třešně - 4ks.

Dobře odkvetlá třešeň a bohatá. Uchráněny jsou snad jen nejranější odrůdy, kdy moucha ještě není aktivní. Láká je proto žlutá barva se specfikovaným rozsahem vlnové délky okolo 5nm. Mezi nejznámější patří napadení vrtulí třešňovou , kdy dužnina plodů začne hnědnout, plody jsou měkké a červiví.


Fakultativní choroby a škůdci: mšice třešňová, suchá skvrnitost (dírkovatost) listů. Druhý postřik proti vrtuli třešňové provedeme až dnů po prvním . VRTULE TŘEŠŇOVÁ Vadí nám její larvy (červi) v plodech. DŘEPČÍCI Používáme stejný přípravek jako na vrtuli třešňovou , a to hned po výsadbě košťálovin, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky