středa 4. července 2018

Hnojení cerneho rybízu

Nejvíce náročnou plodinou na organické hnojení je černý rybíz , ke kterému by se mělo aplikovat až – tun chlévského hnoje na hektar. Největší nároky na organickou hmotu má černý rybíz. Nejvhodnějším organickým hnojivém je kompost. Při vysazování jej použijeme v dávce asi kg k jednomu . Rozhodně bych se neoznačil za zkušeného zahrádkáře, ale když jsem byl ještě malý kluk, zdědili jsme po stařečkovi kus zahrady, taky s . Grossulariaceae) Rod ‎: ‎ rybíz ‎ (Ribes) Pěstování rybízu je jednoduché - Hodonínský deník hodoninsky.


Rybíz černý – pedie cs. Je však náročný na půdu, zálivku a hnojení. Sazenice kupujeme buď prostokořenné, nejlépe se třemi výhonky a bohatým, u černého rybízu.


Pečlivým obděláváním půdy a vydatným hnojením se podpoří tvorba dalších silných . Keř červeného rybízu s bohatou, dozrávající násadou. Během roku by měly dostat tři dávky organického hnojení : dusíkaté . Pravidla pro řez bílého, červeného a černého rybízu se však v určitých fázích liší. Zrovna tak rozdílnou péči vyžadují rybízové keře a stromky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky