čtvrtek 26. července 2018

Jak sázet cypřiše

Plot , který vyroste sám. Bujněji rostoucí druhy dřevin náš pozemek rychle oddělí od okolí. Chcete tvarovaný, nebo volně rostoucí živý plot ? Kdy sázet živé ploty?


Listnaté: Tady vede buxus , neboli zimostráz. Největší omyl je sázet rostliny příliš blízko u sebe s tím, že se tak rychleji zahustí. Buxus vyhání nové výhonky obzvlášť brzy, a tak je možné stříhat jej. Když se řekne „živý plot “, každý si většinou představí tvarovací řez, který . Zahrada je v podhůří. Zakládáme živé ploty: Túje, cypřišky nebo jalovec?


Předem se rozhodněte, jak vysoký plot chcete a kolik času mu chcete věnovat. Takto zabalené stromky je vhodné sázet na jaře, nebo právě nyní na podzim. Otázka: Rádi bychom vysadili u chalupy živý plot z buxusu, ale jeho pořízení je pro nás příliš nákladné. Proto jsme se rozhodli, že si jej . Hledáte postup jako vysadit živý plot ? Podívejte se na praktické video ve kterém se dozvíte jak na to. Která rostlina je nejlepší na živý plot.


Na druhou stranu roste buxus dost pomalu, páchne a je jedovatý. Kvůli vyšší hustotě jsme chtěli sázet do sponu, tedy do dvou řad. Jak zasadit živý plot. Pokud má živý plot dosahovat délky jen několik málo metrů, pak rýhu jistě.


Už na začátku je třeba mít jasno v tom, jak vysoký plot chcete a kolik času mu. Obvykle levnější stromky se zabalenými kořeny je vhodné sázet na jaře, nebo na podzim. Buxus neboli zimostráz patří mezi další oblíbené základy živých plotů. Výsadba a péče o Zázračný živý plot.


Kolik sazenic potřebujete? Sázet můžete do jednořadu nebo do dvouřadu. Při jednořadé výsadbě sázíme sazenice po . Především to, že keře určené k výsadbě do živého plotu se musí sázet hustě vedle sebe. Jinak z nich živý plot nikdy nevypěstujete. Pokud chceme mít živý plot ve výborné kondici, musíme o něj pravidelně pečovat po celý rok.


Pokud by Vás nyní zajímala, můžete si přečíst článek jak sázet tůje. Přátelé, chci se optat jak daleko sázet keříky Buxusu do stěny živého plotu? Buxus sempervirens) - neopadavý, vhodný k řezu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky