pátek 13. července 2018

Jak vypěstovat papáju ze semínek

Jak vypěstovat papáju ze semínek

Ze semínek si pak můžete vypěstovat vlastní rostlinu, která v bytě dává i plody. Palmová tykev neboli papája (Carica papaya), je vytrvalá dvoudomá . Vyzkoušejte si vypěstovat papáju. Papáju lze pěstovat i doma v bytě, ale plody jsou menší.


Jak vypěstovat papáju ze semínek

Pro pěstování papáji je vhodný výživný zahradnický substrát. Doma lze papáju vypěstovat ze semen, potřebuje však dostatečnou vlhkost a teplotu. Klíčivost semen papáji je velice vysoká.


A navíc vám tato rostlina poskytne v bytě i plody. Obchodník vám prozradí, zda budete rostlin potřebovat více. Při pěstování ze semen jich vysijte raději více, abyste zvýšili své šance na rostliny . Papáju můžete zkusit pěstovat i doma, jako pokojovou rostlinu. Liči strom po vyrostení rodí nejdříve za až let.


Od semen k liči stromečku krok za krokem. Než začnete vybírat semínka z ovoce, nejprve si připravte . Aby bylo mango malé, můžete ho pěstovat v květníku, nebo ho můžete vysadit do země pro větší strom - v obou případech si budete rok po roce užívat toto . Zdravé semeno ztrácí po až dnech svou klíčivost, proto je nutné semínko zasadit včas. Jako výživný substrát se osvědčila směs rašeliny a . Chceme-li získávat plody, musíme pěstovat papáju ve skleníku, kde lze docílit podmínek podobných tropům, tedy vysoké. Semínka v dužnině jsou drobná a tvrdá.


Po celou dobu klíčení udržujeme substrát vlhký, ne však přemokřený. Teplota by měla být mezi až °C. Za těchto podmínek mango vyklíčí za . O tom, jak si doma vypěstovat mango z pecky, jsme psali zde. Chce to jen trochu trpělivosti.


Jak vypěstovat papáju ze semínek

Původně pochází z jižního Mexika a . Pěstování liči doma ze semínka. Papaya je tropická trvalka. Mělo by být hladké, velké a plné. Pokud je menší a scvrklé, . U indočínských druhů vyroste ze semínka jeden až dvanáct malých mangovníčků. Mangu nesvědčí zima a chlad.


Vypěstovat si mango můžete klidně i doma, ale . Roste velice rychle a za půl roku po vzklíčení dosahuje výšky asi m. Papája obecná se pěstuje ze semen. Plodit začíná již třetím rokem a vyprodukuje ročně 30 . Jak doma vypěstovat pomerančovník ze semen. Bobuli podélně rozkrojíme a odstraníme semínka , která jsou pro svoji . Jde ji však pohodlně vypěstovat i doma.


Jak vypěstovat papáju ze semínek

Ahoj, chci se zeptat, už mám vyloupnuté mangové semínko z pecky, jakou hlínu mám zvolit a je možno sázet. Semena z papáji jsou velmi prospěšná pro naše zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky