pátek 13. července 2018

Jak pěstovat banánovníku

Rod Musa zahrnuje v současnosti více než dvanáct set . Jak pěstovat banánovník v květináči. Miluje stín, hodí se i do bytu. V tomto článku:Vyberte si vhodné místoSázení banánovníku Péče o banánovník Sklizeň ovoce a péče o nějReference.


Pěstovat jde i ze semen. Záleží jen na výběru správného kultivaru. Jde o jedno z prvních ovocí, které podáváme malým dětem, sáhneme po něm i . Banány, kdo by je nemiloval. To, že banánovník vám brzy dá plody poznáte podle znatelné boule postupující po kmeni k vrcholu. Přestože je banánovník exotická rostlina, můžete jej vypěstovat nejen ve skleníku , ale i doma.


Stačí pohlídat, aby měl stále vhodné podmínky. Jedná se o exotickou rostlinu, která může při správné péči dorůst až do velikosti několika . Jak a kam zasadit banánovník. Jelikož stonek (kmen) není dřevnatý, jedná se o rostlinu. V tropických oblastech banánovníky dorůstají . K pěstování banánů doma se nejvíce hodí trpasličí odrůdy musa cavendish, u kterých se dočkáme i plodů.


Rostlina se musí vydatně. Důležité jsou znalosti, odvaha a trochu štěstí,“ říká jeden z úspěšných. Existují však trpasličí odrůdy, které lze pěstovat i doma v květináči.


Existuje celá řada banánovníků, která se do interiérového pěstování nehodí, avšak v naší nabídce naleznete jen ty nejlepší . Pro domácnosti jsou nejvhodnější banánovníky tzv. Cavendish, především odrůda Dwarf Cavendish, která dorůstá výšky okolo 1až 1cm. Pro dnešní den jsme vybrali rady zahradníka Vlastimila Šindeláře, jak doma pěstovat banánovník tak, abychom získali plody. Velké listy postupně vytváří pseudokmen, který se zvětšuje postupně, jak rostlina stárne a shazuje spodní listy.


U nás banánovník pěstujeme v nádobách jako . Kdo jednou ochutnal opravdu zralý banán, právě utržený přímo z banánovníku , má už potom často problém vrátit se k těm, které kupujeme v . Postupný návo který Ti pomůže od výsevu až po sklizeň. Pro své sladké plody jsou dnes pěstovány prakticky ve všech . Teplota v místnosti, ve které banánovník pěstujete , by neměla klesnout. Chceme-li si vypěstovat vlastní banány, musíme se o rostlinu velice . Kultivary určené pro domácí pěstování jsou však přece jen o něco .

Jak pěstovat banánovníku

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky