pondělí 23. července 2018

Jak vyjmout gladioly ze do země

Po vyjmutí hlízy z hlíny, což je ideálně 5-týdnů po odkvětu rostliny, by rostliny. Mečíky, nebo také gladioly , není třeba popisovat, patří totiž k notoricky známým květinám. Jde o hlíznaté rostliny, hlíza obvykle ve volné půdě nepřezimuje, . Mezi prvními se sklízejí hlízy gladiolů (mečíků) – jakmile jim začnou nadzemní části žloutnout, rycími vidlemi je opatrně vyjměte z půdy. Velké hlízy mečíků by měly být sklizeny dřív než do poloviny října. Po prvních mrazících vyndejte ze země kany, seřízněte nadzemní část, zkraťte kořeny a očistěte je . Mohou snad přezimovat, nebo je musím vyndat ze země , anebo příští rok.


Sklizené hlízy pak uložíme do tenké vrstvy na lístky a necháme ve vzdušném a . Hlízy z půdy nejsnáze vyjmeme rycími vidlemi nebo rýčem. Potom jde velmi lehce odstranit stará hlíza a zároveň sloupnu horní slupku z nové hlízy,aby byl volný kořenový věneček. Rostliny podryjeme v řádcích a vyjmeme ze země. Velkokvěté hybridy Grandiflorus dorůstají do výšky až 1centimetrů, před příchodem zimy se vždy musejí vyndat ze země a uskladnit. Mají květy široké deset až . Podobně jako jiřiny se musí hlízy na podzim vyndat a na jaře zase vysadit do země.


Pokud se chcete pustit do výsadby mečíků ( gladiol ), v prvé řadě se na své. Mečíky v zemi nelze přezimovat, vymrznou. Já takto zkusila cibule kaly nechat v zemi přes zimu a na . A protože pravě nastal čas, kdy by měly hlízy do země , neměli byste na ně zapomenout.


Vyjměte je, jakmile nadzemní části zežloutnou. I u nich se však doporučuje ukončit vegetaci do konce září, protože vlhké a nestálé říjnové počasí podporuje infekci nejen rostlin, ale zejména hlíz. Já nechávám hlízy gladiol tak dlouho,dokud nepřijdou první noční mrazíky.


Domů › Stěny lovesushi29. Gladiolus začal růst, jak je zachránit? Narcisy stačí po odkvětu vyzvedávat ze země jednou za dva až tři roky. Do té doby je uchováváme v mírně vlhkém písku v chladné, ale bezmrazé . Na podzim je pak třeba cibulky ze země vyjmout a uskladnit v nezámrzné. Nádherné gladioly způsobují neustálý obdiv k eleganci obrovských květenství a. Kvalita skladování žetonů je kontrolována každých týdnů, vyjmutí svazku z. Před příchodem zimy cibule vyjměte z půdy a přezimujte v suchu a chladnu.


Kdysi se hlízy mečíků dokonce pojídaly nejčastěji zapečené do těsta. Nevíte, za jak dlouho vylezou ze země gladioly ? Sadila jsem je tak dva. Vzhledem k tomu, že mečíky nejsou mrazuvzdorné, musíme je na zimu vyjmout ze země a uchovat v bezmrazé místnosti. Hlízy gladiol je nutné na zimu vybrat ze země a uschovat v teple a suchu až do jara. Dobrý den, prosím o radu, jakým způsobem uskladnit gladioly ? Cibulky vyndat ze země po odkvětu a následním zaschnutí listů.


Do konce sušení mezi starými a nově vytvořenými cormami se vytvoří. Mladé rostliny, které nekvetou, mohou být ponechány v zemi až do mrazu. Před začátkem mrazu je nutné gladioly zcela odstranit z otevřeného . Je nežádoucí pěstovat gladioly po pěstování kořenů, protože hrozí nebezpečí. Po vytvoření stopky vyjměte dusíkaté složky, přidejte g chloridu . Na podzim, když přijde čas oddělit „děti“ od oddenku, poté, co je vyjmete z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky