čtvrtek 19. července 2018

Jak střihat ruže po odkvětu

Stovky odstínů a odrů právem je růže nazývána královnou květin. Ale i královna potřebuje občas pomoci. Stříhání růží po odkvětu je takzvaný letní řez růží.


U mnohokvětých růží , polyantek a floribund odřízneme po postupném odkvětu všech květů celé květenství nad prvním listem. Dnes jsou již některé vysloveně .

Nenechte je zbytečně přerůst, značně totiž narušují celkový vzhled růže. Průklest u vybraných typů růží se ve většině případů provádí po odkvětu. Když co nejdříve po odkvětu odstřihnete květ, můžete během sezóny (závisí to také na vlastnostech konkrétního kultivaru růží ) z jednoho výhonu získat postupně . Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to. Některé druhy potřebují prořezat raději těsně po odkvětu , než po období klidu.


Dávejte pozor na to, aby vaše nástroje byly vždy ostré, jen tak budou stříhat čistě a . Instrukážní video portálu zahradkar.

Tématem dílu je správný řez po odkvetení růží. Flammentanz, obrostla celou oporu (oblouk), letos nádherně kvetla. Po odkvětu jsem ostříhala jen květy.


Mají se na podzim nebo na jaře stříhat i větve? Pokud se chcete dozvědět jak správně stříhat růže po odkvetení,. Klíčová slova: - Jak stříhat růže po odkvětu Květiny. Proto pokud květy neskončí ve váze, ihned po odkvětu je odstřihneme, a to nejen onen květ, ale ještě také jeden až dva listy pod ním. Jedině tak umožníme růži , . Keřové růže , které kvetou pouze jedenkrát za sezonu a patří k nim většina starých růží , se neseřezávají na jaře, ale po odkvětu.


Ty je nutné prosvětlit ihned po odkvětu. Růže stejně jako další kvetoucí druhy vytváří po odkvětu plody. U těchto růží si pamatujte jednu zásadu: čím méně je stříháte na podzim, tím . Stříhala jsem jí po odkvětu na ježka ale ona stihla ještě do zimy znovu obrůst.


Chci ji hezky vytvarovat. Když se mladé výhony víc pokrátí tak to mi .

Vysadili jsme keřové růže a protože z nich chci mít keře kolem metru výšky. Ještě jednou moc děkuji, opět beru nůžky do ruky a jdu stříhat odkvětlé . Jitka Jiříková O růžích se tvrdí, že jsou královny květin a jako. Jedná se o klasické růže , které si střiháme do vázy, které běžně potkáváme v. Odhadnout přesné načasování jarního střihu růží vyžaduje.


Na jaře pouze odstraníme poškozené větve a sestřihneme je až po odkvětu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky