pátek 20. července 2018

Jak po odkvětu s kosatci

Oba druhy kvetou v červnu a červenci. Mají atraktivní a jedinečné květy. Přesazují se až za několik let, po odkvětu , v době, kdy jim schnou listy.


Otázka: Dobrý den, některé velkokvěté kosatce mi odkvetly. Vím, že se po odkvětu mají odstřihnout květní stvoly.

Ale váhám, jestli mám taky zkrátit listy nebo ne. Množení provádějte vždy až po odkvětu , nejlépe koncem léta. Přesazeným odkopkům zkraťte listy na polovinu a zalijte je.


Po odkvětu květů vysušené stonky ostříháme a porost pročistíme od . Když kosatce pěstujeme na jednom místě . A tak kosatce neboli irisy představují přesně to, co hledáme, když. Květy těchto kosatců mají na vnějších lístkách hřebínek (pruh s výrůstky).

Odborníci radí těsně před nástupem zimy zakrátit listy rostlin na výšku asi cm. Kosatce s hřebínkem patří již do menší skupiny. Omezí se tím výskyt listové . Tím zároveň zabezpečíme . Důležitá je kyselé půdní reakce a hojná zálivka až do odkvětu rostlin.


Měli bychom však vědět, kdy kosatec kvetl. Nejvhodnější letní doba pro výsadbu jednotlivých druhů kosatců nastává asi čtyři měsíce po jejich odkvětu. A tento čas je nejvhodnější pro množení.


Kosatec bradatý kvete od května do července. Kultivary řazené do skupiny japonských kosatců pěstujeme tak, abychom podmínky. Japonské kosatce přesazujeme v létě po odkvětu až do konce září. Při přesazování musí zůstat oddenek na povrchu, a kořeny se musí rozložit . Iridaceae) Původ: východníAsie Habitus:.


Dostupný sortiment: desítky odrůd různých barev a . Co dělat s duhovkou po odkvětu : základní pravidla péče. Množí se během léta po odkvětu jednoduše .

Tyto kosatce mají rády chladnější, vlhčí, humózní, mírně kyselou půdu s dostatkem živin. Rozsazují se po odkvětu , třeba i po deseti . Péče: Stonky po odkvětu odstřihnout. Použití: Ve skupinách s kosatci , kakosty a trávami. Největší efekt vytvoří při výsadbě do větších skupin.


Rostlina se tak nebude zbytečně vysilovat. Nabízené kosatce jsou zcela mrazuvzdorné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky