pátek 20. července 2018

Jak stříhat mladou révu vinnou

Jak správně stříhat. Postup zapěstování je jednoduchý, v prvním roce během zimy je mladá sazenice zkrácena asi na 20 . A tak stále dokola provádíte stříhání vinné révy. Pokud chcete při pěstování révy vinné použít Guyotův řez, je nutné ho aplikovat již na mladou. Zálistky jsou u révy vinné velmi důležité. Velmi plodné odrůdy střiháme na 3–výhony (tažně) pouze se až očky na každý m² pěstební plochy, málo plodné odrůdy . Mladší révové hlavy řežeme později.


Krátká ukázka stříhání odrůdy Rulandské šedé ve vinici Karlík, trať Kameny v jihomoravských Šardicích. Vítek Esterka, enolog a sommelier online degustací vína vám názorně ukáže, jak správně stříhat vinohrad. Návod jak správně ostříhat vinohrad a postarat se o vinohrad. Vhodné pro naprosté amatéry. I když je ještě tuhá zima, je čas postarat se o vinohrad.


Prohlédněte si jak je třeba správně révu ostříhat a zajistit. Vinnou révu je nejvhodnější vysazovat na podzim (konec října, začátek listopadu ), nebo brzy na jaře, hned jak se půda prohřeje . Pojďme se nejprve podívat, jak správně vinnou révu stříhat. Témata: vinná réva , víno, zahrada, ošetření révy , stříhání révy , střih révy vinné.


Vinná réva se stříhá , aby se regulovala plodnost keřů. Kdyby je vinaři neostříhali, narostla by sice spousta bobulí, ale patřičně by nedozrály, . Anna Hrnečková, mladá farmářka z Touchořin na Litoměřicku. Ale pozor - na videu není vidět, jak stříhají zásobní čípek!


Z toho je vidět, že vinař i televizní střihač střihají dle odlišných pravidel. Jeden, nebo dva tažně? Každý vinohradník má při stříhání samozřejmě svůj postup, který se traduje z . Kdy nejdřív můžu ořezat mladý letos sazený vinohrad? Na jaro jsem zasadil, i přes.


Stříhat se dá réva celý rok, ale konec února je lepší. Já révu zastřihávám podle počasí. Někdy už koncem února, nejpozději do poloviny března. Nesmí být větší mrazy.


Přebytečné loňské přírustky . Podívejte se na jejich rady. A starání, to je na dýl, je třeba na jaře stříhat , na netu najdeš jak. Máme od loňska mladou sazenici u pergoly.


Zatím jsme sklidili jen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky