úterý 31. července 2018

Jak likvidovat na molice

Jan Dobrý den, všimla jsem si, že mám bazalku přinesenou z obchodu posetou malými býlími motýlky. May Molice a ochrana proti nipěstování rostlin je taková menší válka se všemi možnými škůdci. Pojďme se zamyslet nad jedním z řady škůdců, . Zatočte se mšicemi a molicemi. Noční můra všech zahrádkářů a .

Jun Suzymon, já vám trochu zlepším náladu. Pokud si míchám směs na jakékoliv škůdce na pokojovkách, vždy do ní používám ocet. Babské rady v akci: Svilušky a mšice, třeste se!


Hobby › Zahrada hobby. Jedinou ochranou je záškodníky zlikvidovat. Molice (Aleyrodidae) silně poškozují rostliny tím způsobem, že je sají a přenášejí až různých virů.


Jul Molice milují rajčata, okurky, papriky a okrasné květiny.

Postřik proti mšicím. Představíme vám nejrozšířenější škůdce rostlin ( mšice a molice ) a poradíme vám, jak proti nim účinně bojovat. Molice skleníková dokáže parazitovat na mnoha rostlinách.


Jun Proti mšicím a molici skleníkové, obaleči hrachovému a padlí. Molice mohou v letním období působit škody i na venkovních kulturách v okolí. Oct Ať už se jedná o svilušky, molice , mšice, třásněnky nebo červce, vše je to savý hmyz, který z rostlin saje buněčnou šťávu. Molice napadají rajčata, okurky, papriky a okrasné květiny. Jsou přenašeči virových chorob rostlin.


Molice si pochutnávají na . Jak je poznám a čím škodí? Jun Dobře vyživované rostliny jsou totiž pro mšice a molice méně lákavé. Pokud se přesto objeví a začnou ničit, zakročte okamžitě a rázně,“ . Jeden postřik zlikviduje jen dospělce a larvy, s vajíčky ale neudělá nic.


Při nalezení prvních svilušek nebo hůře pavučinek ostříháme intenzivně napadené části rostlin a na zbytek rostlin . Plectranthus skutečně molice odpuzuje, ale na jak velkou vzdálenost učinkuje nevím.

A ten puch – no nevím někomu i voní, není to tak hrozné, znám mnohem. Molice jsou velké jeden až dva milimetry a usazují se na spodní straně listů. Napadené rostliny jsou potřísněny lepkavým medovitým . Mšice saje šťávu rostlin, čímž mezi nimi přenáší nemoci, které mohou oslabenou rostlinu zničit.


Listy na ní se kadeří, svinují a vadnou. Rostliny zakrňují, nenasazují . Jedním z hlavních cílů při kontrole molic je předejít tomu, aby byla plodina infikována virem, který tento hmyz může přenášet. Známí škůdci: molice , mšice a svilušky Molice , mšice, svilušky, škůdce,jak na. Podle EPPO je pro patogena s označením molice vlaštovičníková (Aleurodes proletella) používáno více rozdílných názvů, například Aleyrodes brassicae nebo.


Feb Molice objevíte většinou na spodní straně listů napadených rostlin. Dotěrný škůdce molice se nesmí nechat přemnožit. Existuje způsob, jak zlikvidovat molice bez chemie?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky