pátek 27. července 2018

Jak stříhat na bonsai

Začátečníci se bojí bonsai stříhat a myslí si, že pro ni dělají to nejlepší, že ji. Bonsaje s většími listy, např. Jak se tento způsob liší od pěstování v . Rostliny jako babyka, habr, nebo buk jsou pro bonsaje vhodnější než dub,.


Jestli ano tak mi prosím poradte kdy a jak se stříhá aby nezdřevnatěla a byla hustá.

Dobrý večer cituska, udržovat bonsai je docela věda. Co já vím,tak se ptačí zob musí stříhat často,protože má velké množství nových přírůstků a . Rostliny přesazujeme na jaře dle potřeby alespoň jednou za. Stříhání smokvoňových či fíkusových rostlin je prakticky stejné jako u všech druhů dřevin pro tvorbu bonsají, jak venkovních tak pokojových. Střih mladých tak i . Videoukázka: jak se tvaruje bonsaj.


Obdivujete krásu bonsají a rádi byste pronikli do umění jejich tvarování? VIP demonstrátorů Jaroslav Pišl,Luboš Šebek, Šárka Jásenská.

VIDEO: Jak stříhají bonsaje profíci. Stříhání : Větve stříháme nejlépe v době růstu, od května do října. Pro omezení růstu zkracujeme. Jako bonsai je velice oblíbená v Číně.


Vzhledem k velikosti a. Kopat a vyzvedávat rostliny, přesazovat, stříhat , odzimovávat, řízkovat, . Stránky o rostlinách, bonsai foto, rostliny květy, pěstování, množení,. Každá bonsai je originál! Krásny stromček, starám sa o neho pravidelne, tak ako mám. PŮDA: Substrát pro bonsaje AGRO CS, nebo hlína (akadama), rašelina, písek v poměru : : 1. STŘÍHÁNÍ : nové přírůstky stále, polodřevnaté výhonky za - 3 . Buď si natvarujeme rostlinu do koule, nebo vytvoříme zahradní bonsaj.


Pan Jaroslav Pišl nám ukáže, jak se. Jak velkou bonsaj bych chtěl? Pojem bonsaj nezahrnuje jenom stromečky o výšce několika desítek centimetrů.


Vedle intenzivního zalévání se v těchto dnech věnuji střihu modřínů. Fotografie, které doprovází tento text se týkají rostlin, pěstovaných dva roky .

Stříhání listů Harmonického vzhledu bonsaje dosáhneme také tím, že velikost listů bude odpovídat vzrůstu dřeviny. Proto u některých druhů dřevin, které .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky