pondělí 12. září 2016

Ibišek súdánský keře

Ibišky jsou stálezelené nebo opadavé keře , polokeře, stromy i byliny se střídavými. Dužnaté červené kalichy ibišku súdánského (Hibiscus sabdariffa) mají . Roste jako keř a dosahuje na výšku rozměru jednoho až dvou metrů. Lodyhy mají červenou barvu.


Listy jsou celistvé nebo dlanitě laločnaté. Stejně tak jsou červené i jeho plody, které obsahují semena.

Drogou ibišku je květ. Jde o jednoletou rostlinu, která roste jako keř a může dosáhnout výšky až dvou metrů. Květ bývá sytě červený stejně jako plody, které obsahují semena. Důležité je to hlavně u těch, které se účastnící antioxidačního procesu. Flavonoidy jsou také důležité pro růst a udržování zdravých kostí, zubů, . Jedná se o byliny, keře , polokeře, ale také stromy.


Mohou být opadavé i vždyzelené. Vždy má ibišek na větvích střídavé listy. Ty jsou laločnaté, oválné, kopinaté .

Rostou především v Asii a potom také v. Celkově dosahuje obvykle výšky. Na původních stanovištích mívá podobu keře , polokeře nebo stromu. Pro přípravu čajů se používá ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa). Z ibišku súdánského se hojně využívá i červené barvivo. Nápoj z ibišku se popíjí pro snížení krevního tlaku a zlepšení trávení, které má vliv . Ibišek sudánský - prodej, pěstování.


BIO Bylinný čaj Naturalis ( Balance) obsahuje řadu bylin, které se používaly a stále používají v tradiční . Může být opadavý nebo stálezelený. Z květů ibišku se vyrábí čaj, který je příjemně kyselý a má červenou barvu. Ibiškový čaj je bohatý na antioxidanty, které bojují v organismu proti poškození. V potravinářství se využívá ibišek súdánský , latinsky Hibiscus sabdariffa, přesněji.


Proto se tradičně využíval jako postkoitální kontraceptivum, které mělo . Tento keř dorůstá až dvoumetrové výšky. Má sytě zelené listy a bílé květy s červeným . V našich podmínkách jej známe především z ovocných čajů, kde .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky