pondělí 5. září 2016

Jilm sibiřský jak zastrihnout

Jak moc a jak často jilm zastřihávat ? Ihned po výsadbě doporučujeme rostliny zastřihnout na polovinu. Chápu, je to těžké udělat tak výrazný zásah, pokud vám to . Na pár měsíců se upokojíte a pak vám to zase nedá a zastřihnete ho ještě. Chtěl bych se zeptat, jestli u jilmu sibiřského stříhat pouze nové větvičky nebo ho. Plot se zastřihuje poprvé ihned po vysazení, potom . Nové pupeny se začaly objevovat zhruba týden po zastřižení a první lístky se ukázaly asi dní po zastřižení. Potřebujete-li rychle vytvořit zelenou stěnu, vysaďte si jilm sibiřský (Ulmus pumila , označovaný i jako turkestánský brest), který v roce výsadby může dorůst až do . Kouzelný živý plot - jilm sibiřský - po roce pěstování - Duration: 13:18.


Vás dostáváme otázku jak správně stříhat zázračný živý plot , abyste. Dobrý den, máte někdo živý plot z jilmu sibiřského ? Pravidelné přihnojování námi dodávaným hnojivem dělá své. První letošní sestřih plánujeme na konec . Jilm Sibiřský je opravdu . Již v prvním roce jeho pěstování jej doporučujeme zastřihávat ve . Civilně se jmenuje jilm sibiřský nebo také turkestánský brest (Ulmus Pumila). Jak název napovídá, pochází ze Sibiře. Tyto stromy se však musí často stříhat a jsou napadány . V průběhu léta alespoň dvakrát zastřihněte dlouhé výhonky nejméně na poloviční . Jak a kdy zastřihnout vysoké Thuje?


Turkestánský brest, taktéž zvaný jako jilm sibiřský , je díky právě. Už v prvním roce pěstování se doporučuje zastřihávat ve výšce cca až 1 . Docela by se nám hodil, ale nevíme, jestli se dá zasadit teď na podzim? A nevíte, jak daleko od plotu, abychom mohli mezi plotem ještě stříhat? Rostliny nemužou zmrznout, jak někteří tvrdí.


V prvním roce je třeba rostliny pravidelně stříhat a celý živý plot udržovat ve stejné výši. Naše doporučení, okamžité zkrácení rostlinek na - . Jde o jilm sibiřský (Ulmus pumila), známý u nás také pod názvem. Po roce zakořeňování už. Buky do teplých a nižších poloh, habry a jilmy klidně až do hor.


Kolik stříhat takhle neodhadnu, dej fotku. Pokud mají řízky větší listy, můžeme je zastřihnout až na jednu třetinu, tím dojde .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky