úterý 13. září 2016

Jak se pěstuje myrta

Pochází ze středomořské oblasti, ale čítá na . Jak správně pěstovat myrtu ? Ačkoliv v půdě bohaté na živiny myrta snese mírné mrazíky, v našich podmínkách by při dlouhodobějších či silnějších mrazech mohla . Odkud se vzala, kde ji najdete v přírodě a kdo ji pěstuje ? V České republice se myrta pěstuje obvykle jako pokojová rostlina. Myrtu však můžete v létě dát také ven.

Sazenice myrty proto sázejte do nádob, . Zahrnuje druhy a je. V současnosti se pěstuje jako zdroj vonných silic, léčivá a okrasná rostlina. Při pěstování myrty nic nezkazíme ani aplikací listových hnojiv. Semena Myrty nejdříve namočíme na jednu hodinu do teplé vody.


Semena se poté vysévají nejlépe na povrch substrátu . Myrtová větvička tradičně zdobí šaty svatebčanů. Někdy se ale špatně shání. Pěstování myrty obecné.

Pobyt na slunném stanovišti zajistí tvorbu květů, na . Myrta nejen svatební: Jak ji pěstovat. Oblíbená je také u pěstitelů bonsají. Japonská myrta neboli kufea růžová (Cuphea Hyssopifolia)nemá s pravou myrtou nic společného.


Jedná se o nízký stále zelený keříček s . Rostlina, která je ideální k pěstování v květináči. Působí jako antiseptikum, aromatikum a antibiotikum. Na svatbu by se také podle pověr neměla stříhat myrta z vlastní. Jan Dvořák nám představí některé rostliny, které lze pěstovat do formy kmínku.


Ideální je na takové pěstování myrta. Charakteristika a pěstování. Má lesklé, tuhé, vejčité listy zelené barvy s velikostí.


Myrty nesnáší přelití a když rostlina nemá listy, stačí k přelití dost málo. Listy chutnají jako nové koření s mentolem. Listy a bobule okoření jehněčí a vepřové maso. Jak pěstovat svatební myrtu se . Taxus), z listnatých pak můžeme využít myrty (Myrtus) nebo habry (Carpinus).


Latinský název: Myrtus communis Krásná rostlina pojmenována po Myrtě , což je v. Velmi reprezentativní, vhodná na svatby nebo ke klasickému pěstování.

Pokud rostlinu budete pěstovat celoročně venku, je vhodné okolí rostliny zakrýt mulčovací kůrou. Půda by měla být stále mírně vlhká, ale ne promáčená.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky