pondělí 12. září 2016

Jak nasadit hlívu ústřičnou na pařez

A zatímco bude podhoubí pracovat, vy si pochutnáte na jejích plodnicích. Hlíva ústřičná pěstovaná na pařezu. Speciální zásady očkování pařezů hlívou ústřičnou. Pařez po listnatém stromě se dobře hodí pro pěstování hlívy ústřičné. Hlavní výhodou je skutečnost, . Pařezy se máčet nemusí, většinou jsou od zeminy vlhké dost.


Některé houby jsou vybíravé ohledně druhu dřeva, hlíva ústřičná a většina ostatních však ne. Zbavit se pařezu po pokáceném stromu bývá oříšek, který se probírá v. Jednou z nejznámějších a zároveň nejdostupnějších hub je hlíva ústřičná. Má blahodárné účinky na lidský organismus, takže byste ji rozhodně . Ale o pařezu , který nese pravidelnou úrodu, jste nejspíš neměli potuchy! Více o očkování dřeva sadbou hlívy ústřičné se dozvíme v . Nejprve je třeba do vyššího pařezu nasadit nějaký druh jedlých dřevokazných. Hlívu ústřičnou je možné pěstovat na pařezech po zdravých . No chtěl bych ji nasadit ven do pařezu pro jeho odstranění :).


Pro pěstování hlívy ústřičné lze využít čerstvých pařezů listnatých stromů. Porazili jsme u chalupy strom a teď tady zakopáváme o pařez. Kompletní dávka substrátu s hlívou obsahuje aktivní podhoubí. Z pařezu ovšem můžeme mít i užitek, pokud do něj nasadíme jedlé dřevokazné houby. Třeba když pěstujete doma hlívu ústřičnou , a už přestane plodit, vysypte všechny.


Pařez odkopeme, očistíme smetáčkem, na pilu si nasadíme nějaký mizerný . Nasadit můžeme do kmenu hlívu ústřičnou , jidášovo ucho, penízovku sametonohou, shiitake a jiné druhy hub. Důležité samozřejmě je, aby se . Druhý pokus činil manžel, který si si rovnou koupil pařez , který jsme pilně zalévali. Po třetí potom zase hlíva nasadila plodnice, ale ty už postupně jako . V těchto podmínkách hlívy začínají nasazovat plodnice. Pařez ale nesmí být moc starý, protože je pravděpodobné, že už ho obsadila . Na odstranění pařezu vám mohu spolehlivě poradit.


Vyvrtat, nasadit hlívu ústřičnou , přikrýt igelitem. Kupte si sadbu hlívy, je to i snávodem. Zničila se sadba a nasázená hlíva v těchto podmínkách, nevíte?


Za vás čas a odpověď velice děkuji. Bohužel nelze dopředu říci,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky