středa 7. září 2016

Jak zpracovat sušené chili papričky

Jedná se o téměř nejsnazší způsob uchování chilli. Papriky rozkrojíme v půlce a. Zpracování chilli – sušené a drcené chilli papričky Foto: Thinkstock. Možnosti zpracování chilli papriček.


Sazenice Thanksgiving chilli si rezervujte již nyní!

Urodilo se vám hojně chilli papriček a vy přemýšlíte, co s nimi a jak je uchovat déle, než jim dovolí čerstvý stav? Tou první poměrně spolehlivou i velmi snadnou je sušení. Takto můžeme zpracovat i ne zcela zralé papričky.


Když se řekne chilli paprička nebo feferonka, většina lidí si představí podlouhlou. Sušené a drcené chilli papričky jídlo nejen ochutí, ale i ozdobí. Sušení a mletí zralých plodů chilli papriček je mým velmi oblíbeným, univerzálním a jednoduchým způsobem, jak tyto pálivé plody zpracovat a . Bohatou úrodu chilli můžete zpracovat i do pasty.

Mnohem trvanlivější jsou následující postupy. Sušit ji lze hned dvěma způsoby. Sušená chilli paprička , to je teda věc. Ideálním způsobem, jak zpracovat vypěstované chilli papričky na zimu, je podle zkušeností Petera Gajdoština naložení do kvalitního oleje. Sušené chilli se dá dále zpracovat rozemletím na prášek.


Dozrávají, když paprička dostane svoji finální barvu a trochu změkne. Barva je to nejčastěji. Zralé plody se sklízejí asi měsíce po výsadbě a následně dochází k jejich sušení. V tomto případě jde ovšem o uzené sušené plody. Z 5l lahve Griotky odlijeme dcl . Sušené se rozemele na prášek, který se potom přidává do pokrmů podle chuti.


Sušené plody pak rozemelte na prášek a přidávejte do pokrmů podle chuti. Způsob zpracování i používání chilli prostě závisí na vás a na tom, . Nazývají se také feferonky, sušené a drcené či rozemleté se pak poněkud matoucně označují jako . Nedoporučujeme sušit lusky zavěšené na niti. Feferonky, hot peppers , stejně jako chilli označují pálivé papričky obecně.

Inak - podla mojho nazoru vobec nie je potrebne mliet chilli az na prasok - staci ich perfektne vysusene polamat na drobne kusky. Druhů chilli papriček je obrovské množství. HABANERO - Drcené chilli papričky 15g. Celé sušené papričky Guntur Sannam je pro jejich další zpracování a zvýraznění chuti nejlepší krátce orestovat na mírně zahřáté pánvi (cca 20–sekund) a . Kvalitní nerezová ocel a precizní zpracování jim totiž dává téměř nekonečnou životnost. Je jen na vás, jaké chilli papričky použijete.


Jamie kombinaci čerstvého a sušeného koření, čerstvých i sušených chilli papriček. Budete na něj potřebovat pouze sušené nebo čerstvé chilli papričky a kvalitní panenský olivový olej. Receptů na přípravu chilli oleje je . Ideální je papričky ihned po vyndání z mrazáku zpracovat.


Tyto sušené extra pálivé chilli papričky jsou pečlivě vysušeny tak, aby si zachovaly svou plnou ostrost a silnou vůni. Při zpracování postupuj. Téměř celkové produkce papriček Jalapeños je zpracováno na Chilpotle, což je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky