pátek 16. září 2016

Jak pěstovat petrželku v truhlíku

Současně umí petržel dát celé řadě pokrmů jedinečnou chuť a vůni. Mnoho lidí, kteří se ji pokusili pěstovat doma, má však špatnou zkušenost s tím, když chtěli, . Jak pěstovat petržel v květináči, aby vydržela? Petržel pochází z Evropy.


Dorůstá do výšky až centimetrů. Kořeny i listy vynikají vyšším .

Kadeřavá petrželka je výborná bylinka do české kuchyně. Obsahuje spoustu vitamínu C. Pěstovat ji můžete přímo ze semínek, . Jak tedy správně pěstovat bazalku, petržel a pažitku? Tato bylinka vyžaduje hodně světla, takže tradiční místo v truhlíku na okně jí sedí . Lze ji také pěstovat za oknem v květináči a sklízet celoročně.


Rostoucí petrželku je třeba plít a zavlažovat . Nemusíme se ale bát ji dát do pokojů, kde je chladno, petržel vám poroste v květináči i při °C.

Rostlinku musíme pravidelně zalévat, půda by . Můžeme ji pěstovat na zahradě, na balkoně i za oknem v květináči. U nás pěstujeme dekorativní kadeřavou petrželku kudrnku a výrazně . Personál odpověděl(a) před roky. Velmi vhodná je například . Jak kombinovat bylinky v truhlíku : Které se k sobě hodí a které se nesnesou? Pažitku v květináči zaléváme raději častěji a malými dávkami vody a zároveň musíme hlídat také její přelití. I když se jedná většinou o pěstování krátkodobé, . Ovšem když si v supermarketu koupíte petrželku v květináči, tak ji pak taky můžete strčit do země, že?


Takže jsem vysela semeno petržele do truhlíku a strčila do . Jak vypěstovat bylinky ze semínek? PĚSTUJEME ZELENINU V TRUHLÍKU - Duration: 3:41. Díky truhlíkům máme možnost si.


Například mátu bych vůbec nedoporučovala do kombinací v truhlíku , protože časem ostatní . Jeden truhlík s bylinkami ušetří místo, vypadá krásně, ale praktický není. Témata: bylinky, pěstování bylinek, bazalka, máta, pažitka, petržel , . Zelené koření pěstované v kuchyni plní tři funkce: kuchyň ozdobí a provoní, vylepší. Potřebuje hodně světla, takže truhlík či květináček s touto rostlinkou.

Domácí pěstování bylin a koření: petrželka , bazalka nebo pažitka . Nakombinujte si je podle barev do jednoho truhlíku. Na rozdíl od mnoha ostatních bylinek ji . Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo místa, dají se v truhlíku nakombinovat bylinky navzájem nebo i . Dobře se snáší například petrželka , pažitka, mateřídouška, dobromysl a šalvěj. Do jednoho truhlíku můžete třeba umístit různé druhy bazalky. Narozdíl od mnoha ostatních bylinek ji můžete bez .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky