pondělí 5. září 2016

Jako správně pěstovat sazenicky papriky

Právě v únoru je totiž čas na to zasít semínka paprik. Poradíme vám, jak si z nich vypěstovat vlastní sazeničky. Jaké základní druhy můžeme pěstovat. Sazenice paprik banánového typu.


Květináč nebo výsevní misku naplňte agroperlitem, dobře zalijte (perlit musí být stále vlhký!) a na povrch rozložte semena paprik. Než bude čas sazeničky přesadit, bude půda nachystaná. Jak pěstovat papriky : Teď je nejvyšší čas je zasadit.


Paprika je velmi náročná rostlina, proto abychom byli při pěstování úspěšní, je třeba. C a sazenice stále mírně zaléváme. Abychom vybrali správně , je lepší nakupovat ve specializovaných prodejnách,. Kdo nemá vlastní zahradu, ať netruchlí. Vypěstovat si rajčata nebo papriky můžete jednoduše například na.


Papriky vysazujeme do rašelinového výsevního substrátu, který je kyprý a dobře váže vodu. Pro ty, kdo si vypěstovali vlastní sazenice nebo koupili předpěstované papriky , začíná venkovní práce až nyní. Není ale dobré papriky sázet . Optimální termín pro výsev papriky je konec ledna a prvá polovina února.


Pro pěstování rajčat je nejvhodnější nízká teplota a slabší zálivka. Pro rostliny v květináčích postačuje teplota do 15°C. Pro sazenice rajčat je velmi důležité začít brzy s jejich otužováním. Přepícháme pevné sazeničky paprik s pravými lístky do truhlíků ve vzdálenosti až cm.


Je dobré 1x týdně sazenice přihnojit listovými hnojivy (WUXAL, KRISTALON). Při těchto optimálních podmínkách rostliny dobře prokoření a . Při výběru správných typů paprik je jejich pěstování poměrně jednoduché, protože rostliny se rychle aklimatizují a rychle rostou. Ještě důležitější je správná teplota. Pěstování zeleniny ze semínek není žádná věda. Předpěstujte si od semínka papriky a rajčata.


Správná doba na přesazení nastává, když má rostlinka dva lístky. Dusíkaté vápno likviduje semena plevelů, zárodky houbových chorob a celou řadu škůdců včetně vajíček slimáků. Je ale dobré vědět, že . Den před transplantací sazenice hojně zalévejte. Chcete-li pepř pěstovat , vyberte dobře osvětlenou, dobře odvodněnou a větruodolnou oblast.


Proto je lepší pěstovat rajčata ze sazenic získaných výsevem. Na správném stanovišti vzejdou za – dnů, následně je necháme povyrůst a pikýrujeme. Za až dnů pak musíme sazeničky přepíchat do sadbovačů, kdy rovněž. Substrát pro rajčata a papriky : je vyroben z kvalitní tříděné rašeliny a organických hnojiv . Když rostlinky vyklíčí a začínají růst, je dobré rajčata začít otužovat a pěstovat je při teplotě mezi 15 . Záhon však musí být slunný a dobře vyhnojený.


V případě hrozby v podobě mrazíků, je dobré chránit netkanou textilií. Díky tomu by měly papriky. Pokud víte, jak správně pěstovat pepř pro sazenice , můžete získat hojnou . Chceme-li s pěstováním paprik začít, základem jsou správně předpěstované a zdravé sazenice.


Ty můžeme koupit nebo si je sami předpěstovat, . Vypěstujte si sazeničky paprik a radujte se z jejich postupného růstu. Klíčení papriky Pro klíčení je důležité zejména světlo a správná teplota .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky