pátek 9. září 2016

Jarní ošetření vínné vinné révy

Po silném zmlazovacím řezu , strom silně vyvlčí. Takže je nutný letní řez. Střih peckovin – meruňky, broskve. Zimní Zimní řez se provádí od poloviny listopadu přibližně do března.


Kvetoucí jabloň , foto med. Hrušně a jabloně totiž během zimy snesou mnohem lépe řez než v jiném. Od prosince do jara je možné se pustit do řezu hrušní a jabloní. U jabloní se provádí v období od června do konce srpna. Letní řez přináší značné úspory času pro řez zimní.


U peckovin se provádí výhradně řez za vegetace a . Rozlišuje se řez zimní a letní. Pravda je ale taková, že pouhým střihem moc květních pupenu nepřibude. Doporučuji vám udělat „srnčí řez “ :) Vystřihněte celé letorosty, které tam mít nechcete, . Většina mladých stromků potřebuje v prvních letech svého života patřičnou oporu (některé po celý život). Většinou zůstane malý čípek letorostu, z něhož se později tvoří nové vlky.


Rakovského, Paviot, . I u stromků vysazených na jaře , nebo se špatně vyvinutými kořeny, zkraťte korunku hluboko: postranní výhony na jeden až tři pupeny, střední . Jabloně - ukázka jarního řezu štíhlého vřetene jabloní od výsadby do patnáctého roku. Výklad a řez Jan Urbánek, Židlochovice. SurvivalZahradničení . SLOUPCOVÉ JABLONĚ - ukázka jarního řezu u plně vzrostlých stromů. Vřetenovitý zákrsek jabloně Šampion ve stáří let před řezem a po něm, foto J. Zimní řez postupně přechází v řez jarní , ten zmlazovací bychom měli . Tvarování a řez jabloní v systému Solax.


Subscribe to jarní řez jabloní. Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod. Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak.


Jabloň je pravděpodobně nejhojnějším stromem na našich zahradách. Její řez se ale liší podle odrůdy, ale také stáří stromu. Nezapomeneme na řez. Dřívější zásahy vedou zpravidla k obnově růstu, a to v . Odstraňujeme části letorostů, celé letorosty, výhony nebo větve v korunách.


Cílem řezu meruněk je uchovat správný tvar stromu a podpořit růst. Na jaře (od začátku rašení až do května) je to výchovný řez , kdy . Optimální termín pro provedení řezu je v zimě, nebo brzy na jaře , v době vegetačního klidu, protože tehdy má hrušeň tendenci obnovovat vitalitu dřeva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky