středa 21. září 2016

Jak desinfikovat zeminu ve skleníku

Vypestujte si doma avokádo. Tento tropický strom rastie od Mexika po Brazíliu a pestuje sa v celom subtropickom aj v častiach tropického pásma, kde dorastá až. V Kolumbusových časoch sa avokádo najprv začalo pestovať v Španielsku, ale zakrátko sa toto lahodné a zdravé ovocie rozšírilo do všetkých . Pěstováním ulevíte především přírodě, která jeho extrémní produkcí začíná trpět. Kvůli jeho oblíbenosti to nejvíce odnáší pralesy, které zemědělci .

Zralý plod poznáte na dotek – musí být trochu měkké, ale ne příliš, a zároveň pružné. Způsobů, jak pěstovat doma avokádo je několik, liší se médiem, v němž se . Pecka z avokáda vyklíčí, pokud bude v kontaktu s vodou. Nemůžeme ji do ní ale jednoduše vložit. Nejprve je třeba vytvořit na ní ostrým nástrojem . Vypěstovat avokádo je jednoduché, i když jeho pecka klíčí delší dobu. V našich zeměpisných podmínkách jel lze pěstovat jako pokojovou rostlinu.


Většinou rychle roste.

V létě se může dát i ven. Není náročné na půdu, stačí . Pecka se tak díky tomuto zákroku dá bez větších potíží vyjmout ven směrem z plodu. Pozor byste měli dát na očištění pecky od jakékoli dužniny.


Avokádo je ovoce (botanicky), plod hruškovce přelahodného. Navod na to, jak si vypestovat rostlinu avokada z pecky. Ukazka mych zimnich pestitelskych uspechu. Jak naklíčenou pecku správně zasadit a vypěstovat si avokádo strom se dozvíte v jednom z příštích článků. Hodně štěstí s pěstováním avokáda.


Zasadit pecku a vypěstovat silnou a zdravou rostlinu avokáda můžete i doma. Navíc v jakémkoliv květináči nebo staré plechovce. Re: Re: Re:dvě rostliny v jednom květináči. Dobrý den mužu dát avokádu zem z pole? Když jí smíchám 1:s hrubším(ne kopaným) pískem děkuji za odpoved.


Při správném pěstování může stromeček nést avokádové plody (i při pěstování doma v květináči). Plodí cca ve čtyřech až osmi letech. Pokud se chcete dát do pěstování , začněte už při nákupu avokáda.

Vyberte si skutečně zralý plod. Protože zralé avokádo může mít poměrně velkou škálu barev . Podívejte se, jak na pěstování avokáda z pecky. Optimální teplota pro pěstování avokáda je cca stupňů v létě a okolo stupňů v zimě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky