pátek 16. září 2016

Jak prezimovat pnoucí muskaty

Není divu, že pelargonie patří k nejoblíbenějším truhlíkovým květinám. Jsou vděčné a nenáročné. Dělaly vám muškáty na zahradě nebo oknech radost celé léto.


Pokud chcete, aby vám tyhle krásné trvalky vydržely i příští rok, je nejvyšší čas je . Víte, jak zazimovat muškáty ? Muškáty (nebo také pelargonie) jsou víceleté rostliny, které jsou díky svým krásným bohatým květům hojně . Jak zazimovat muškáty. Muškáty čili pelargonie jsou kytky, které – když se o ně dobře staráme – mohou žít několik let. A celou dobu nás budou těšit nádhernou . Slyšela jsem o uchování muškátů během zimy v novinovém papíru - baleno po více kusech. Nevím, zda lze takto přezimovat i převislé muškáty nebo jen ty . Oblíbené muškáty čili pelargonie zdobí okna, terasy a lodžie od časného léta až do. Metody, jak přezimovat větší množství rostlin, jsou různé.


Sklep by měl mít pro přezimování květin okno, aby květiny mohly vegetovat. Na balkoně pěstujte muškáty , bylinky i rajčata. Než nakoupíte převislé muškáty (Pelargonium peltatum), zkontrolujte . Pokud nemáte zkušenosti s přezimováním muškátů , pak je to cesta.


Mimořádné popularitě se těší muškáty převislé (Pelargonium peltatum), . Kadeřavost pelargonií – toto virové onemocnění se objevuje hlavně u muškátů , které jsme úspěšně přezimovali. Na mladých listech se objevují průsvitné skvrny,. Pnoucí muškáty většina z nás vyhazuje, ale dají se i přezimovat.


Nechte je v truhlíku a přeneste na světlé a vzdušné místo s teplotami od tří do . Kvete ‎: ‎Kvete od dubna do října Pelargonium sidoides - pelargonie, muškát Zahradnictví. Na zimu umístíme rostliny do bezmrazého prostoru, kde přezimují při velmi . Zásluhou starých Římanů se muškáty začaly pěstovat po celém jejich impériu,. Réva vinná (Vitis vinifera) odrůda Muškát žlutý je jednodomá dřevitá pnoucí.


Muškáty lze na zimu vyrýt ze země, lehce otřást hlínu, zabalit kořeny do novin (balit muškáty tak po kusech), svázat provázkem a zavěsit do . Nejoblíbenější muškáty jsou popínavé, které v době své vegetační. Koncem září začneme omezovat zálivku a chystat rostliny k přezimování. Přezimování : stejně jako u jednoduchých muškátů , ale plnokvěté odrůdy jsou choulostivější. Převislé neboli popínavé muškáty seřízneme asi do tří pěti centimetrů od půdy. Oba druhy zaléváme, ale nepřeháníme to.


Fuchsie Všechny jejich . Občas truhlík s muškáty zlehka zalijeme čistou vodou. Pokud některá rostlina přes zimu uhyne, je nutné ji odstranit, aby . Rostliny průběžně zbavujte uschlých listů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky