středa 21. září 2016

Jak vypěstovat okurky hadovky

Okurky hadovky jsou k mání ve velikostech mini, . Nechutnají vám okurky hadovky (neboli salátové okurky ) kupované v obchodech ? Pak není nic jednoduššího, než si vypěstovat své vlastní hadovky v bio kvalitě. Velmi zjednodušeně lze řici, že zaštipujeme zálistky – boční výhony za prvním listem. Ale rádi bychom doporučili velmi zajímavý a moderní způsob řezu.

Chcete-li sklízet skleníkové okurky z letního rychlení v červnu, je nejvyšší čas začít s výsevem ještě v dubnu. Pojďme se tedy podívat na to, jak pěstovat okurky hadovky. Ten kdo si nestihl vypěstovat sazenice vlastní, nemusí nijak zoufat, jsou k dostání v . Jak pěstovat stáleplodící velkoplodé jahody.


Fragaria grandiflora - Duration: 5:00. Není ale důvod si salátové okurky nevysadit i na volné záhony. Uvedené odrůdy je většinou možné pěstovat ve fóliovníku i na volné ploše.

Semena okurek hadovek klíčí při teplotě přibližně °C. Rostliny vyžadují k růstu dostatek světla a pravidelné snižování noční teploty, jinak by mohlo dojít k “vytahování“ rostlin. Věřili byste, že i salátové okurky nebo hadovky lze s úspěchem vypěstovat na Vašem balkóně? Pěstujeme okurky — Polopatě, Řekneme si vše o správném pěstování okurek.


Podívejte se, jak ji založit i jak pěstovat méně obvyklé bylinky. Okurka zasetá do teplé a vlhké půdy vzejde za týden, a často pak předběhne v růstu i vývoji okurky různě „přirychlované“. Ono i na zahrádce platí „jak zaseješ, tak . Od jara je lze rychlit ve skleníku. Klasické okurka prostě potřebuje hmyz pro zdárný vývoj svých plodů.


Aby se daly pěstovat okurky i ve sklenících, využila se ve šlechtění vlastnost označovaná . Pokud jsou vysety v . Typicky skleníkové hadovky i kratší typy totiž potřebují opravdu skleníkové podmínky, především . Pěstovat ve volné půdě nebo ve skleníku? Salátovky, hadovky , svačinky a nakládačky. Okurka patří k nejoblíbenějším teplomilným plodinám. Většina zahrádkářů ale pěstuje do skleníku .

Takto lze pěstovat hadovky jen v jižních zemích. To ale v současné době není vhodné, protože osivo okurek se moří proti houbovým chorobám. Je lepší pěstovat nakládačky nebo salátovky?


Okurka je teplomilná rostlina, která je vcelku nenáročná, ale vyžaduje naši péči. U nás se nejvíce pěstují okurky salátovky nebo . Osivo hadovek patří mezi nejdražší, proto se vyplatí nakupovat uváženě. V chladných oblastech je nutné pěstovat okurky pouze ve skleníku či . Značně odolná k většině významných chorob okurek včetně plísně okurkové. Okurky salátové ( hadovky ) - jsou většího vzrůstu a mají hladkou slupku, hodí se do.


Dlouhé hadovky zná každý. Na stejném záhoně můžeme pěstovat okurky nejdříve po dvou letech, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky