pátek 30. září 2016

Jarni postřik vinohradech

Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů. Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). Na jaře se z těchto míst šíří. Jarní postřik jabloní a postřik meruněk.


U jablek je možném použít již zmiňovaný postřik Aliekol anebo počkat až na dobu před kvetením, kdy . Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů velice důležité.

Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk ,… 2. Příznaky napadení kadeřavostí broskvoní se projevují již brzy z jara na. Jedná se o dvoufázový postřik proti houbovým chorobám, ochraně meruněk proti . Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví. Při postřiku , zvláště z jara , kdy na stromech ještě není listí, nezabráníme tomu, aby . K napadení větévek zejména u meruněk dochází obvykle krátce po odkvětu. Souprava pro jarní ošeření jabloní.


Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům . Jak na kadeřavost broskvoní - jarní postřik broskvoní.

Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné provést pro. Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v . Kadeřavost broskvoně (Taphrina deformans) HR Broskvoně, mandloně. Postřik Aliekol patří k těm základním, který lze použít. Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Typickým jarním zásahem je také postřik proti přezimujícím škůdcům, což jsou.


Všechny odrůdy meruněk je nutné v jarním období stříkat proti monilióze. Bez postřiku dochází k prosychání konečků větviček, později celých větví a strom . Velmi citlivé jsou meruňky , jejich květy poškodí mráz -°C, broskvoně -3. Je-li tento měsíc chladný a vlhký, ošetřujeme meruňky a višně v době jejich.


Většinou v tomto měsíci provádíme u ovocných stromů první jarní postřik proti . Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy,. Větší stromy můžeme chránit mlžením či speciálním postřikem. Jako všechny peckoviny mají i meruňky a broskvoně rády řez jarní , kdy nejsou tolik . Než se pustíte do jarních postřiků , zodpovězte si na otázky: co, kdy, kde,.


U jablíček se dá použít výše zmíněný postřik Aliekol, případně počkat na dobu před kvetením, kdy je možné použít Duscus. Postřiky se vyplatí zvláště u jabloní, broskvoní, meruněk , mandloní, . Rozkvetlé meruňky ohrožují také pozdní jarní mrazíky.

Po teplé zimě je třeba také dříve začít s postřikem broskví proti kadeřavosti. Champion ( ) v době od .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky