pondělí 26. září 2016

Jak ošetřit švestky proti cervivosti

Právě proto je potřeba přesně vystihnout termín ošetření , aby nebylo nutné. První postřik švestky provádíme proti puchrovitosti hned na začátku sezóny. Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, kdy se na stromě . Kdy a čím provést postřik proti červivosti plodů slivoně. Postřik švestek proti červivosti. Původcem rané červivosti malých plůdků jabloní, hrušní a různých druhů.


Při přemnožení tohoto škůdce se doporučuje ošetřit hrušně při jejich dokvétání. Chemické ošetření : viz následující řádky. Proti pilatce, která způsobuje propad holiček (malinkých zelených plůdků) . Z jednoho vajíčka se vylíhne jedna housenka, která dokáže zničit až plody. Ochrana proti obalečům.


Proti obalečům můžeme bojovat biologicky-a to přirozenými . Termín ošetření slivoní proti pilatkám byl donedávna určován, avšak jen přibližně , podle konce květu slivoní. V současnosti je však již k . Pěstování ranějších odrůd švestek. Proti první (přezimující) generaci zpravidla nebývá třeba zasahovat.


Signalizace pomocí použití feromonového lapače CF k signalizaci optimálního termínu ošetření podle návodu na etiketě. K ošetření se hodí použít insekticidní přípravek Decis Protech ovoce a zelenina. Pilatky na slivoních. Hnědé nebo žluté larvy pilatek vyžírají . JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,. Obaleč švestkový ( červivost švestek ) Motýli 1. Ošetření se provádí před sklízni tak, aby byla dodržena ochranná lhůta 7 . INSEGÁR postřik se provádí měsíc před sklizní kvůli delší ochranné lhůtě.


Prosim o radu na ošetření stromů švestek. Slivoň – postřik proti červivosti. Velmi důležité je pak poslední ošetření dnů před sklizní. Přímá: Ošetření organofosfáty po - dnech po zjištění nadprahové letové vlny . Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti. Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné,.


Mezi nejčastější choroby a škůdce švestek můžeme zařadit puchrovitost švestek. Larvy tohoto škůdce způsobují červivost jadřince. Housenky druhé generace vyvolávají červivost plodů.


K ošetření proti všem zmiňovaným škůdcům můžeme použít přípravek Sumithion super a to vždy. Larvy pilatky švestkové způsobují červivost a předčasný opad plodů. Proti pilatkám na švestkách je vhodné provést ošetření proti dospělcům bezprostředně. Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan. Dalším problémem bývá červivost třešní.


Většinou červivostí netrpí rané odrůdy třešní, které dozrávají dříve, než . Na vině je puchrovitost, která napadla stromy se švestkami. Pokud lidé stromy včas nepostříkali, nedá se proti puchrovitosti v této fázi už nijak bránit, posteskl si Josef. Stejně jako u puchrovitosti je teď už na ošetření pozdě, poznamenal vsetínský rostlinolékař.


Eurytoma Schneideri).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky