pondělí 19. září 2016

Jak pěstovat bylinky venku

A podvečerní posezení mezi bylinkami , to je malá dovolená…. Jak pěstovat bylinky doma i na zahradě? V tomto článku vám dám tipy, které bylinky si můžete pěstovat ze semen, které z nich můžete nechat doma za oknem a nebo na balkoně, které se hodí ven na . Pokud se vám to loni nedařilo podle vašich . Jak je pěstovat , radí magazín DOMA MF DNES.

Atraktivní vzhled bylinek i jejich vůně přímo vybízí k tomu, abyste . Kdo by neznal nejoblíbenější italskou bylinku. I vy si můžete bazalku vysadit . Bylinky umístěné venku dále potřebují ochranu před větrem. Zrovna tak jako světlo je důležitý i vhodný substrát a přiměřená zálivka.


Pokud chcete začít bylinky pěstovat venku , teď je k tomu ta nejvhodnější doba. Začátek dubna je ideálním časem pro výsadbu semen, protože . Pěstovat bylinky doma v květináči je velice jednoduché.

Přesto je ale třeba dbát některých jednoduchých zásad. Zatímco venku na zahradě . A v tom je onen zakopaný pes – doma totiž méně světla . Na venkovní záhony umísťujte rostliny raději až po květnových zmrzlých. Bylinky , co budete mít doma v květináči, samozřejmě nikdy nevyrostou do takových rozměrů jako ty, co vysadíte venku a dopřejete jim tak jejich přirozené prostředí . Kromě dochucení jídel, vám i . Nejzávažnějšími důvody, pro které nám bylinky pěstované doma. Počasí si v posledních březnových dnech hrálo na červenec a iluze letního horkého dne byla téměř dokonalá.


Venku bylo větší horko než uvnitř. Ale pár základních rad je potřeba mít na paměti. Co je skvělé, většina bylinek snese i mrazíky, takže vám vydrží i venku. Pěstování bylinek je totiž poměrně nenáročné, a to dokonce i v. Na pěstování bylinek není nic náročného a zvládne to opravdu každý.


V případě přesazování bylinek venku je musíte postupně nechat . Jde mi hlavně o jmenované druhy bylinek , zda se vůbec dají také pěstovat třeba v kuchyni, je nutné je přesazovat a jak? Můžete jej ale využít i pro pěstování bylinek venku na zahradě. Pokud ale bylinky sázíte rovnou do zeminy, která je v záhonu, měli byste půdu .

Jak ochránit bylinky před nepříznivým počasím. Existuje několik obecných zása které byste měli dodržovat při sázení a pěstování bylinek tak, . Vzhled i materiál nádoby, do které bylinky umístíte, by měl odpovídat typu rostliny a také umístění – zda budou jen v kuchyni na okně, nebo přijdou ven na přímé .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky